Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Melanie Kamping 24 januari 2023

"Koop kleding waar je echt enthousiast over bent"

Hoe probeer jij duurzaam met je kleding om te gaan?

Door allereerst weinig te kopen, maar juist enkele goede dingen. Alles wat ik koop moet ik heel tof vinden, van goede kwaliteit zijn en lang meegaan. Als het daar aan voldoet dan is de prijs minder belangrijk. Ook houd ik van tweedehands kleding en dan niet per se vanwege duurzaamheid, maar omdat de kwaliteit vaak beter is.

Wat is jouw tip voor duurzame kleding?

Koop geen troep. Naar mijn idee is veruit de meeste kleding van hele slechte kwaliteit. Het is als fastfood, erg goedkoop, staat even leuk, maar is snel kapot en het model zakt snel uit. Daarom is mijn tip: koop voor hetzelfde geld één item wat je echt mooi vindt in plaats van drie items waar je matig enthousiast over bent. Vroeger hadden we ook maar enkele kledingstukken. Repareer ze ook wanneer het kapot is gegaan in plaats van het weg te gooien.

Waarom vind je het belangrijk om duurzame kleding te dragen?

Voor de wereld waarin ik graag leef. Er wordt te veel troep gemaakt onder te slechte arbeidsvoorwaarden, die een belasting zijn voor mens en wereld. Ik geloof dat je tot op bepaalde hoogte met je portemonnee en keuzes invloed kan uitoefen op de wereld om je heen.

Welk kledingmerk draag jij het liefst?

Nudie Jeans. Ik vind Nudie tof omdat ik de kleding ten eerste heel mooi vind, maar ten tweede ook van goede kwaliteit zijn. Ze gebruiken dikke stoffen, die hun model houden. Daarnaast mag je oneindig gratis laten repareren. Is het item echt kapot, kan ik het inleveren voor een tweede leven én krijg ik zelf 20% korting op de aanschaf van een nieuwe.

Koop voor hetzelfde geld één item wat je echt mooi vindt, in plaats van drie items waar je matig enthousiast over bent.

25 september 2023 Natuurlijk tuinieren bij Tuinindestad: Een duurzame oase in Groningen 13 september 2023 “Regenwater? Dat vang ik op en sla ik op voor later” 9 augustus 2023 Red een wesp en zorg zo voor minder lyme ziekte 1 augustus 2023 Duurzame makers in Groningen 17 juli 2023 De Streekboer: Lokale duurzaamheid binnen handbereik 16 mei 2023 Gouden tip van fanatieke tegelwipster 17 februari 2023 Plein voormalige Borgmanschool is nu een groene oase 24 januari 2023 "Kies voor kwaliteit, daar geniet je langer van" 6 december 2022 Hans koopt graag bewust, maar vindt het lastig om de juiste keuze te maken. 6 december 2022 Ester eet sinds kort zoveel mogelijk vegan 6 december 2022 “Start met iets dat jij belangrijk of interessant vindt en kijk wat je daarin kunt verduurzamen.” 7 november 2022 Creatief met etensresten: weggooien is zonde