Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Energieadvies op maat

Wil jij besparen op je energierekening? Onze coaches én adviseurs helpen je graag. Of je nu een eigen woning hebt of huurt, in een studentenhuis woont of onderdeel bent van een VvE, de gemeente helpt alle inwoners te verduurzamen.

Bespaar tot wel honderden euro’s per jaar

Met duurzame maatregelen in huis kun je flink wat geld besparen. Wil je weten hoe? Vraag een gesprek aan met een energiecoach of energieadviseur. Hieronder lees je wat zij voor jou kunnen doen.

Energiecoach: kleine en goedkope/gratis maatregelen

Een energiecoach kijkt samen met jou naar alle besparingsmogelijkheden. Wil je of kun je niet investeren in grote duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen en isolatie, omdat je bijvoorbeeld huurt? Je kunt ook veel geld besparen met kleine maatregelen, zoals radiatorfolie, brievenbusborstel, buisisolatie en gedrag. De energiecoach helpt je hier graag bij. Hoeveel geld je kunt besparen is voor iedereen anders en hangt af van jouw persoonlijke situatie.

Wil je hulp bij de aanschaf van kleine maatregelen en/of bij het plaatsen hiervan? De energiecoach kijkt tijdens het bezoek bij jou thuis wat nodig is en kan kleine maatregelen ook direct voor je plaatsen. Zo bespaar je direct al energie en dus geld. Meer informatie over wat de coach voor jou kan doen en/of een coach aanvragen? Klik dan op de groene button Meer over de energiecoach.

Woon jij in een studentenhuis en hebben jullie te maken met een hoge energierekening? Ook voor studentenhuizen bieden wij energieadvies op maat. Klik hier!

Meer over de energiecoach

Ook interesse in grote maatregelen?

Wil je naast kleine maatregelen meer doen om te verduurzamen en heb jij een eigen woning? De energiecoach kan ook een energieadviseur voor je regelen. Natuurlijk kun je die ook zelf direct aanvragen. Wat een energieadviseur precies doet, lees je verderop.

Energieadviseur: grotere maatregelen

Heb je een eigen huis en wil je advies over grote maatregelen, zoals het isoleren van je huis, het plaatsen van zonnepanelen of de installatie van een warmtepomp? Vraag dan een gesprek aan met de energieadviseur. Wat deze voor je kan doen lees je via de button Meer over de energieadviseur. Daar vind je ook het aanvraagformulier voor het aanvragen van een gesprek.

Meer over de energieadviseur

Is jouw woning onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE)?

Heb jij als woningeigenaar te maken met een VvE (dat is meestal het geval als je in een appartement woont en/of boven- en onderburen hebt)? Dan kun je altijd een energiecoach en aanvragen voor de kleine maatregelen in je eigen huis/appartement. Klik op de button over de energiecoach en vul daar het aanvraagformulier in. Je kunt aanvinken dat er sprake is van een VvE.

Denk je aan grotere maatregelen zoals bijvoorbeeld isoleren, zonnepanelen of het vervangen van de ramen? Dan moet je eerst in gesprek met het bestuur van jouw VvE. Het bestuur van een kleine (minder dan 8 appartementen) en/of jonge VvE (gebouwd ná 1995) kan vervolgens een afspraak maken met een energieadviseur voor advies. Via de button Meer over verduurzamen in een VvE, lees je meer. Je kunt daar ook het aanvraagformulier voor een afspraak met de energieadviseur invullen. Geef aan dat er sprake is van een VvE en de adviseur neemt contact met je op.

Is jouw VvE groot (8 appartementen of meer) én oud (gebouwd vóór 1995)? Dan kan het bestuur of een bestuurslid van de VvE via een e-mail contact opnemen met de VvE-desk. Verduurzamen voor een grote en oude VvE is vaak complex en vraagt intensieve begeleiding. Die krijg je via de VvE-desk. Verstuur direct een mail via de button hieronder als jouw Vve groot én oud is.

Meer over verduurzamen in een VvE Stuur een mail als sprake is van een grote en oude VvE

Verduurzamen en vergroenen gaat prima samen!

Wil jij het verduurzamen van je huis combineren met een groen dak of biodiverse tuin?

Meer groen in je leefomgeving