Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Energieadvies op maat

Wil jij besparen op je energierekening? Onze coaches, klusser én adviseurs helpen je graag. Of je nu een eigen woning hebt of huurt, in een studentenhuis woont of onderdeel bent van een VvE, de gemeente helpt alle inwoners te verduurzamen.

Bespaar tot wel honderden euro’s per jaar

Met duurzame maatregelen in huis kun je flink wat geld besparen. Wil je weten hoe? Vraag een gesprek aan met een energiecoach of energieadviseur. Of vraag hulp aan onze energieklusser. Hieronder lees je wat zij voor jou kunnen doen.

Energiecoach: kleine en goedkope/gratis maatregelen

Een energiecoach kijkt samen met jou naar alle besparingsmogelijkheden. Wil je of kun je niet investeren in grote duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen en isolatie, omdat je bijvoorbeeld huurt? Je kunt ook veel geld besparen met kleine maatregelen, zoals radiatorfolie, brievenbusborstel, buisisolatie en gedrag. De energiecoach helpt je hier graag bij. Hoeveel geld je kunt besparen is voor iedereen anders en hangt af van jouw persoonlijke situatie. Vul het aanvraagformulier onderaan deze pagina in en wij nemen contact met je op.

Hulp bij de aanschaf of montage van kleine maatregelen
Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de aanschaf van kleine maatregelen of heb je hulp nodig bij het plaatsen hiervan? De energiecoach kijkt tijdens het bezoek bij jou thuis wat nodig is. Eventueel kan de coach een gratis klusser voor je inschakelen. De klusser komt dan bij je langs met gratis energiebesparende producten en helpt je om deze direct aan te brengen. Met deze kleine maatregelen kun je direct al energie en dus geld besparen.

Direct de energieklusser aanvragen
Heb je al materialen in huis gehaald en heb je hulp nodig bij het plaatsen ervan? Of doe je al heel duurzaam maar heb je nog behoefte aan materialen (gratis tot een bedrag van maximaal 100 euro) én iemand die je helpt om die materialen te plaatsen? Je kunt ook direct zelf de energieklusser aanvragen met het formulier onderaan deze pagina.

Ook interesse in grote maatregelen?

Wil je naast kleine maatregelen meer doen om te verduurzamen en heb jij een eigen woning? Dan kan de energiecoach een energieadviseur voor je regelen. Natuurlijk kun je ook zelf direct een energieadviseur aanvragen. Wat die doet, lees je hieronder.

Meer over de energiecoach Actie voor studenten(huizen)

Hé hallo, wie geef jij een beetje energie cadeau?

Heb jij al gehoord, gelezen of gezien dat jij ook iemand anders kunt helpen de energierekening te verlagen? Boek je een energiecoach voor jezelf? Denk dan ook eens na of je iemand kent (een buur, vriend(in) of familielid) die ook wel wat hulp kan gebruiken bij het besparen van energie. En geef dan een energiecoach cadeau! Dat voelt goed voor jou én je helpt een ander geld over te houden. Soms wel honderden euro's per jaar! Lees hieronder meer over deze actie.

Geef een beetje energie cadeau

Energieadviseur: grotere maatregelen

Heb je een eigen huis en wil je advies over grote maatregelen, zoals het isoleren van je huis, het plaatsen van zonnepanelen of de installatie van een warmtepomp? Vraag dan een gesprek aan met de energieadviseur. Vul daarvoor het aanvraagformulier onderaan deze pagina in.

Is jouw woning onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE)?
Heb jij als woningeigenaar te maken met een VvE? Dan kun je altijd een energiecoach en/of energieklusser aanvragen voor de kleine maatregelen in je eigen huis/appartement. Dat doe je door het formulier hieronder in te vullen. Je kunt daarbij aanvinken dat er sprake is van een VvE.

Denk je aan grotere maatregelen zoals bijvoorbeeld isoleren, zonnepanelen of het vervangen van de ramen? Dan moet je eerst in gesprek met het bestuur van jouw VvE. Is jouw VvE groot (8 appartementen of meer) én oud (gebouwd vóór 1995)? Dan kan het bestuur of een bestuurslid van de VvE via mail contact opnemen met de VvE-desk. Verduurzamen voor een grote en oude VvE is vaak complex en vraagt intensieve begeleiding. Die krijg je via de VvE-desk. Maak gebruik van de button onder deze tekst voor het direct versturen van je mail.

Het bestuur van een kleine (minder dan 8 appartementen) en/of jonge VvE (gebouwd ná 1995) kan het formulier hieronder invullen en aanvinken dat er sprake is van een VvE. In dat geval neemt de energieadviseur contact op.

Meer over de energieadviseur Mail naar de VvE-desk als jouw VvE groot en oud is

Aanvraagformulier voor het maken van afspraak met een energiecoach, energieklusser of energieadviseur

Vul het formulier hieronder in en wij bellen je binnen 2 weken voor een afspraak.

Geef hieronder aan of je een energiecoach, een energieklusser óf een energieadviseur wilt aanvragen. Woon je in een studentenhuis? Noteer dan hieronder het aantal deuren (binnen + buiten), openslaande ramen en meters aan radiatoren in jullie huis.

Verduurzamen en vergroenen gaat prima samen!

Wil jij het verduurzamen van je huis combineren met een groen dak of biodiverse tuin?

Meer groen in je leefomgeving