Ongesteld zijn. Duurzaam doen.
Elke maand gooien we samen miljoenen tampons, inlegkruisjes en maandverbanden weg. Netjes verpakt in een zakje of opgerold in een halve wc-rol en hup, de vuilverbranding in. Raar? Ja. Máár het hoeft niet.

Met duurzame menstruatieproducten ben je volledig circulair tijdens je cyclus. Ontdek of het iets voor jou is, check welk product werkt voor jou en test er gratis eentje uit!
Duurzame doeners
Hoe is het om over te stappen op een duurzaam alternatief? Deze vijf Groningers maakten de switch en vertellen hoe dat bevalt.





Duurzaam en deskundig
Gynaecoloog in opleiding Thalia Reitsema vertelt over de gezondheidsvoordelen van duurzame menstruatieproducten.
Gynaecoloog in opleiding UMCG over duurzame menstruatieproducten

Kies jouw product
We zetten alle opties voor je op een rij.

Menstruatieondergoed
- Geen gedoe
- Tot 12 uur draagbaar
- Verschillende stijlen en maten
Wasbaar maandverband
- Varianten voor lichte en zware dagen
- Tot 4-6 uur bruikbaar afhankelijk van je flow
- Afspoelen in koud water, daarna in de wasmachine
Menstruatiecup
- Eenvoudig uitspoelbaar
- Schoonmaken met kokend water of in sterilisator
- Gaat 5-10 jaar mee
Menstruatiedisc
- Geen vacuüm
- Grotere capaciteit, tot 7 keer zoveel als tampon
- Tot 12 uur te dragen
- Bruikbaar met spiraal
Welk product past bij jou? Doe de comfortcheck!
Wil je weten welk duurzaam menstruatieproduct past bij jou? Ontdek het met de ComfortCheck in samenwerking met Lotties Period.
ComfortCheck
Gratis product proberen - vanaf 6 mei / 13:00 uur
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je gratis een duurzaam menstruatieproduct uitproberen? Dat kan! In samenwerking met Lotties Period geven we 500 producten weg. Lekker duurzaam én goedkoop! Let op: de gratis menstruatieproducten zijn uitsluitend beschikbaar voor inwoners van de Gemeente Groningen. Vanaf 6 mei vind je hier de link.
Waarom deze campagne?
In gemeente Groningen gooien we per inwoner gemiddeld 97 kilo restafval per jaar in de verbrandingsoven. Daarvan is 8 kilo luierafval, incontintentiemateriaal en menstruatieafval zoals tampons en maandverband. Dit afval is niet te recyclen. Willen we minder afval, dan moeten we op zoek naar duurzame alternatieven. Die zijn er gelukkig steeds meer en ze worden steeds beter. Met de campagne 'Ongesteld zijn, duurzaam doen' wil gemeente Groningen laten zien dat het anders kan. Duurzamer. Ook rondom menstruatieproducten. We vragen Groningers om het te overwegen. Onder andere Rosie, Maya Marie, Birgit, Anna en Grace gingen je voor, met succes.
Relevante onderwerpen

Relevante onderwerpen
