Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

365 dagen per jaar informatie en inspiratie

Gemeente Groningen is vanaf 2024 aangesloten bij de Nationale Duurzame Huizen Route. Een platform voor én door woningeigenaren die willen verduurzamen en/of die hun ervaringen willen delen met anderen.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Daarom willen veel mensen aan de slag met het energiezuiniger maken van hun huis. Maar waar begin je precies? Op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route delen verschillende huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Ook gemeente Groningen doet hieraan mee.

Verhalen vertellen doe je samen. Daarom wil de gemeente samen met haar inwoners het verhaal over duurzaam wonen vertellen aan alle geïnteresseerden. Ervaringen over comfort, de installatie van een warmtepomp, de opbrengst van zonnepanelen of de bouw van een energiezuinige woning helpen anderen verder op weg. Inmiddels hebben al meer dan 2.200 huiseigenaren zich op het platform aangemeld.

Woning aanmelden
Lijkt het je leuk om jouw kennis en ervaringen over isolatie, zonnecollectoren, warmtepompen of andere slimme stappen met anderen te delen? Meld jouw huis dan aan op www.duurzamehuizenroute.nl. Het platform biedt 365 dagen per jaar informatie, inspiratie en contactmogelijkheden voor én door woningeigenaren. Het is daarmee een waardevolle aanvulling op de website van Duurzaam Groningen. Met de samenwerking komt de lokaal georganiseerde Duurzame Huizendag te vervallen. In het najaar worden twee open dagen georganiseerd door de Nationale Duurzame Huizenroute. Zo kan iedereen op de laatste zaterdag in oktober én de eerste zaterdag van november nog steeds 'gluren bij duurzame buren'.

Meld je huis aan

Open dagen
Voor mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaam wonen, kan het heel nuttig zijn om duurzame maatregelen eens in de praktijk te bekijken. Daarom kunnen huiseigenaren hun woning openstellen voor bezoekers tijdens de Duurzame Huizen Route in het najaar. Dit jaar vinden die open dagen plaats op zaterdag 2 en 9 november. Huiseigenaren die hun woning op de website hebben staan of die zich willen aanmelden, kunnen aangeven of ze hun huis willen openstellen tijdens de open dagen.