Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

24 januari 2023

"Kies voor kwaliteit, daar geniet je langer van"

Erwin Sturing is directeur van Kringloop+ ziet dagelijks hoeveel spullen we met z’n allen al hebben.

Met welk doel begon jij Kringloop+?
Na een eerder project wilde ik iets nieuws opzetten, iets waarmee ik mensen een plek kon geven om rust te vinden en opnieuw tot bloei te komen.

Wat verbaast jou het meest?
De hoeveelheid spullen die we dag in dag uit krijgen, en dat voor niets. Als ik kijk naar hoeveel dit is, dan hebben we in Nederland een flinke welvaart aan spullen.

Was je altijd al zo ‘groen’?
Nee, toen ik Kringloop+ begon deed ik dat helemaal vanwege het sociale aspect. Na verloop van tijd groeide mijn besef van wat onze welvaart de wereld kost. Dat maakte veel indruk. Daardoor ben ik een aardige milieurakker geworden!

Wat wil je consumenten meegeven?
Ik kan inmiddels slecht tegen goedkope spullen: ze gaan kort mee en zijn amper te repareren. Kies daarom voor kwaliteit, daar geniet je langer van. En die spullen hebben ook een betere kans op een tweede leven.

Elke dag weer krijgen wij een eindeloze stroom spullen binnen. Daardoor besefte ik me welke impact ons koopgedrag heeft op de wereld.

25 september 2023 Natuurlijk tuinieren bij Tuinindestad: Een duurzame oase in Groningen 13 september 2023 “Regenwater? Dat vang ik op en sla ik op voor later” 9 augustus 2023 Red een wesp en zorg zo voor minder lyme ziekte 1 augustus 2023 Duurzame makers in Groningen 17 juli 2023 De Streekboer: Lokale duurzaamheid binnen handbereik 16 mei 2023 Gouden tip van fanatieke tegelwipster 17 februari 2023 Plein voormalige Borgmanschool is nu een groene oase 24 januari 2023 "Koop kleding waar je echt enthousiast over bent" 6 december 2022 Hans koopt graag bewust, maar vindt het lastig om de juiste keuze te maken. 6 december 2022 Ester eet sinds kort zoveel mogelijk vegan 6 december 2022 “Start met iets dat jij belangrijk of interessant vindt en kijk wat je daarin kunt verduurzamen.” 7 november 2022 Creatief met etensresten: weggooien is zonde