Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

1 augustus 2023

Duurzame makers in Groningen

Heb je advies nodig bij het verduurzamen van je merk of bedrijf? Wil je voorwerpen waar bewust over de impact is nagedacht? Of wil je lekker zelf aan de slag met hergebruikte machines en materialen? Dan zit je bij deze Groningse duurzame makers aan het juiste adres!

Maakfestival 2023

Studio Draadkracht
Creativiteit, doe-het-zelf (DIY), laagdrempelig, duurzaam en sociaal. Dat zijn de kernwaarden van Studio Draadkracht. Deze textielwerkplaats is open voor iedereen, van beginners tot professionals. “Iedereen is welkom en kan zelf aan de slag met hergebruikte machines en materialen. Zo kan iedereen zijn (verborgen) talenten tot recht laten komen en plezier beleven,” zeggen Brigit en Ester van Studio Draadkracht.

Wil je zelf eens aan de slag met naald en draad tijdens een cursus, inloopcafé of gewoon zo? Kijk voor alle informatie op www.studiodraadkracht.nl of volg hen op Instagram @studiodraadkracht.

Myrtelogie
“Als je onderdeel bent van een probleem, dan ben je ook de oplossing. Het is mijn doel om zoveel mogelijk impact te maken en de (mode/textiel) industrie te veranderen in een plek waar zowel jij als onze planeet blij van wordt,” vertelt Myrte over haar missie en visie.

Heb je hulp nodig bij bedrijfs- en merkadvies, maatschappelijk verantwoord ondernemen of wil je een duurzame training of workshop? Myrte helpt je graag. Kijk voor alle informatie op www.myrtelogie.com of volg @myrtlogie op Instagram.

Jolien
Het doel van maken is plezier, nieuwe dingen leren en gezelligheid, volgens Jolien. Ze vertelt verder: “duurzaamheid is de randvoorwaarde. De basis waar vanuit je vertrekt. Als milieukundige ben ik bewust van de impact die je kunt maken en dat zie je terug in mijn projecten.”

Van upcyclen tot het repareren van haar eigen naaimachine en het bouwen van nachtkastjes. Je ziet verschillende projecten voorbijkomen via Jolien haar Instagram @jayfabra.

Op bezoek
Benieuwd hoe de werkplekken van deze makers eruitzien? Neem samen met ons een kijkje bij hen in de keuken! Video’s hiervan zie je op onze Instagrampagina.

Maakfestival 2023

Maakfestival
Misschien ken je deze makers al van het Maakfestival in juni. Zij wonnen hier een plekje door de winactie op onze Instagram-pagina (@duurzaamgroningen) in samenwerking met Forum.

25 september 2023 Natuurlijk tuinieren bij Tuinindestad: Een duurzame oase in Groningen 13 september 2023 “Regenwater? Dat vang ik op en sla ik op voor later” 9 augustus 2023 Red een wesp en zorg zo voor minder lyme ziekte 17 juli 2023 De Streekboer: Lokale duurzaamheid binnen handbereik 16 mei 2023 Gouden tip van fanatieke tegelwipster 17 februari 2023 Plein voormalige Borgmanschool is nu een groene oase 24 januari 2023 "Koop kleding waar je echt enthousiast over bent" 24 januari 2023 "Kies voor kwaliteit, daar geniet je langer van" 6 december 2022 Hans koopt graag bewust, maar vindt het lastig om de juiste keuze te maken. 6 december 2022 Ester eet sinds kort zoveel mogelijk vegan 6 december 2022 “Start met iets dat jij belangrijk of interessant vindt en kijk wat je daarin kunt verduurzamen.” 7 november 2022 Creatief met etensresten: weggooien is zonde