Ester eet sinds kort zoveel mogelijk vegan
Hoe eet jij?
Eten is altijd een erg belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Ik at al jaren (zo goed als) vegetarisch. Zo’n 2,5 jaar geleden veranderde dat steeds meer en meer naar veganistisch.
Waar let jij op bij het doen van je boodschappen?
Eigenlijk op alles: het moet lekker, betaalbaar, vegan en, als het even kan, biologisch zijn. Elke keer een hele toer. Gelukkig vind ik boodschappen doen leuk en geniet ik elke keer van mijn volle tas zorgvuldig bijeen gekochte producten.
Wat is jouw ideale recept voor een goedkope, gezonde en milieuvriendelijke maaltijd?
Soep! Lekker wat uien en knoflook aanfruiten en dan alle groenten erbij die je lekker vindt of over hebt. Even laten pruttelen, een lekkere groentebouillon erbij en even later de staafmixer erop. Er zijn heerlijke plantaardige alternatieven voor room en edelgist is een echte vriend. Afhankelijk van de soort soep, lekker aftoppen met verse kruiden of met geroosterde pompoenpitten, hazelnoten of croutons.
Hoe begin je met duurzamer eten, wanneer je dit nog niet doet?
Ik ben zelf begonnen door lid te worden van allerlei communities op Facebook. Daar krijg je zoveel inspiratie en leuke tips van anderen. En ik ben dol op mooie vegan kookboeken.