Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

21 april 2023

Maai Mei Niet en maak kans op een tuinstoel

Wij dagen inwoners van de gemeente Groningen uit om in mei hun gras niet te maaien met onze ludieke campagne: ‘Red de planeet, op je luie ….’. We steunen hiermee hiermee het landelijke initiatief ‘Maai Mei Niet’. Inwoners die niet maaien worden opgeroepen om het aantal m2 van hun grasmat op te geven en bouwen zo mee aan de grootste grasmat van Groningen. Daarnaast kunnen ze een tuinstoel winnen.

Ook de gemeente zelf doet mee. Wethouder Natuur en Ecologie, Kirsten de Wrede: “Een maand niet maaien kan voor wel tien keer meer bijen zorgen. En die bijen zijn belangrijk voor zo'n zestig procent van onze voedselgewassen. Daarnaast zorgt langer gras voor minder droogte en warmte. Zo zitten we er dus koeler bij deze zomer.” En voor inwoners die hun grasmat niet willen laten staan? "Je kunt er ook voor kiezen om niet alles te maaien, of niet alles tegelijk, dat helpt ook enorm," sluit de Wrede af.

Klik hier om mee te doen aan maai mei niet.

27 juni 2023 Vrijwilligers gezocht voor Timmerdorp! 15 maart 2023 Beijum Woont Duurzaam 14 februari 2023 Gemeente Groningen vergroent de komende jaren met duizenden bomen 28 november 2022 Forse korting op jonge boompjes 10 oktober 2022 Drukbezochte duurzame huizendag helpt bewoners op weg bij besparen in huis 21 september 2022 Groningers uit 7 buurten aan de slag voor het klimaatbestendiger maken van hun buurt 5 juli 2022 Interactieve wandelroute van het voedselbos is geopend