Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

31 oktober 2023

Duurzame Huizendag najaar 2023, voor elk wat wils!

De najaarseditie van de Duurzame Huizendag op zaterdag 14 oktober, trok weliswaar minder bezoekers dan die van 2023, maar met 17 deelnemende woningen was er voldoende aanbod en voor ieder wat wils. In deze najaarseditie lag de nadruk vooral op isoleren en ook kregen bezoekers tips over duurzaam gedrag. De stands van zowel Grunneger Power als Duurzaam Groningen op de markt van het Sustainable Moments Festival trokken veel belangstellenden.

Start met isoleren
De bewoners van de duurzame huizen kregen vooral vragen over het effect van hun maatregelen. Zij deelden hun ervaringen en konden de bezoekers direct laten zien hoe een warmtepomp eruit ziet en wat het effect is van isoleren. Deelnemer Sjoerd uit Oosterhogebrug: “Door in mijn studeerkamer een verwarmingsplaatje aan de onderkant van de tafel te plaatsen heb ik lekker warme benen. En met een dikke trui aan, kan de radiator in deze ruimte gewoon uit!” Matthias uit Haren vult aan: "Begin vooral eerst met isoleren, dat is het belangrijkste. Door te isoleren wordt het lekker warm in huis en woon je een stuk comfortabeler."

Druk bezochte markt op het Betonbos
Op de markt kregen bezoekers advies en tips van de energiecoaches en -adviseurs van Duurzaam Groningen. Ook werden direct afspraken gemaakt voor een bezoek bij bezoekers thuis. Wil je ook een persoonlijk advies van een energiecoach of - adviseur? Vraag dat dan hier aan.
Grunneger Power sprak een hoop bezoekers over onder andere hun project Samen Besparen. Daarna sprongen deze bezoekers enthousiast op de 'smoothiefiets' om hun eigen gezonde drankje bij elkaar te fietsen.

Vooruitblik naar 2024
Voor 2024 staat nog geen nieuwe editie van de Duurzame Huizendag gepland. We gaan onderzoeken hoe we inwoners kunnen blijven inspireren, informeren en betrekken bij verduurzaming. Of dat met een nieuwe Duurzame Huizendag of met een andere activiteit is? Daarover later meer.

Deze editie nog even terugkijken? Bekijk de aftermovie, waarin je in één minuut een korte impressie krijgt van deze gezellige en duurzame dag!

De Duurzame Huizendag is een initiatief van Duurzaam Groningen en Grunneger Power in samenwerking met bewoners en buurtinitiatieven.

10 juli 2024 Meld je aan voor Timmerdorp! 26 juni 2024 3 juli hittebingo in Dorpshuis Hoogkerk 18 april 2024 Maai Mei Niet 17 april 2024 Basisschool Karrepad opent eigen Kookstudio 22 maart 2024 Groener Groningen door NK Tegelwippen 12 oktober 2023 Boomspiegels in Cortinghlaan feestelijk vergroend 27 juni 2023 Vrijwilligers gezocht voor Timmerdorp! 15 maart 2023 Beijum Woont Duurzaam 8 maart 2023 Jouw studentenhuis helemaal voorzien van tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie 14 februari 2023 Gemeente Groningen vergroent de komende jaren met duizenden bomen 28 november 2022 Forse korting op jonge boompjes 10 oktober 2022 Boek nu gratis een energiecoach!