Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

17 april 2024

Basisschool Karrepad opent eigen Kookstudio

Dinsdag 16 april is de nieuwe Kookstudio van basisschool het Karrepad samen met ouders en kinderen op feestelijke wijze geopend. Naast het Ontdeklab en het atelier, is de Kookstudio een ruimte waar de school talentblokken organiseert. Leerlingen maken er kennis met koken en gaan aan de slag met gezonde voeding als onderdeel van hun burgerschapsonderwijs.

Tijdens de kooklessen maken ze gebruik van de speciale kinderkookworkshop receptenkaarten. Ze zullen aan de slag gaan met het maken van bijvoorbeeld Koreaanse pannenkoekjes, bonenburgers en mueslirepen en daarna natuurlijk proeven!

De ruimte is samen met SKSG (Stichting Kinderopvang Stad Groningen) ingericht, waardoor ook zij er gebruik van kunnen maken. Om de Kookstudio te laten leven, heeft de school een wedstrijd uitgeschreven voor de kinderen van het Karrepad. Talentcoördinator van het Karrepad Berber Hempenius: "Als de kinderen hun lievelingsrecept inleveren, kunnen ze het kookboek ‘Samen Koken in Groningen’ winnen! We zijn erg trots op de nieuwe Kookstudio en we kunnen niet wachten om lekker te gaan koken en bakken."

18 april 2024 Maai Mei Niet 22 maart 2024 Groener Groningen door NK Tegelwippen 31 oktober 2023 Duurzame Huizendag najaar 2023, voor elk wat wils! 12 oktober 2023 Boomspiegels in Cortinghlaan feestelijk vergroend 8 maart 2023 Jouw studentenhuis helemaal voorzien van tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie 28 november 2022 Forse korting op jonge boompjes 10 oktober 2022 Boek nu gratis een energiecoach!