Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Jan-Willem Brontsema 15 maart 2023

Beijum Woont Duurzaam

Beijum Woont Duurzaam van start

Een hoge energierekening en een veranderend klimaat. Allemaal hebben we ermee te maken. Om hier iets aan te doen, wil Duurzaam Groningen woningeigenaren helpen bij het verduurzamen van hun huis. Hiervoor proberen we een nieuwe aanpak uit in de Framaheerd, Sibrandaheerd en Bottemaheerd. Onze energieadviseurs hebben de verschillende woningtypen in deze buurten in kaart gebracht. Zo weten we wat er nodig is om de woningen te verduurzamen. Om het makkelijk te maken, koppelen we dit advies aan passende aanbiedingen voor isolatie, glas en zonnepanelen. Daarbij vertellen we ook wat voor financieringsmogelijkheden er zijn om de verduurzaming te betalen. Denk aan leningen en/of subsidies. Goed om te weten; er is voor iedereen een financieringsmogelijkheid beschikbaar.

Om te weten hoe ver de heerden zijn met verduurzamen, hebben we een korte vragenlijst voor bewoners opgesteld. Deze werd woensdag 8 maart verspreid. Woon je in één van deze heerden en heb je de vragenlijst nog niet ingevuld doe dat dan aub zo snel mogelijk. Met de uitkomsten kunnen we de actie nog beter afstemmen op de wensen van de bewoners.

Op basis van de uitkomsten van de vragenlijst gaan we in gesprek met aanbieders van isolatie, glas en zonnepanelen. Daarna komen we met een passend aanbod terug en organiseren we nog diverse bijeenkomsten waar bewoners antwoorden kunnen krijgen op al hun vragen.

Als de actie een succes is zullen we nog meer heerden gaan bezoeken.


Vragen over de actie kunnen naar info@duurzaamgroningen.nl

Wil je liever met een andere bewoner over deze actie praten? Dan kun je contact opnemen met Energieteam de Werkbeij via werkbeij@beijum.nl. De Werkbeij is een enthousiaste groep bewoners uit Beijum die de energietransitie in de wijk wil versnellen, en daarover praat met de gemeente. Zij ondersteunen deze actie, en gaan er graag met je over in gesprek.

We hebben ook een algemene bijeenkomst voor heel Beijum op 21 maart waar we deze actie ook verder zullen toelichten.

Uitnodiging aftrap ‘Beijum Woont duurzaam’

Locatie: PKN De Bron, Bentismaheerd 1A, Groningen
21 maart 19.30 – 21.00 uur

24 januari 2023 Geef jouw huis op voor de Groninger Duurzame Huizendag 2023 28 november 2022 Forse korting op jonge boompjes 10 oktober 2022 Drukbezochte duurzame huizendag helpt bewoners op weg bij besparen in huis