Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Jan-Willem Brontsema 15 maart 2023

Beijum Woont Duurzaam

Beijum Woont Duurzaam van start

Duurzaam Groningen wil woningeigenaren in Beijum helpen bij het verduurzamen van hun huis. Hiervoor proberen we een nieuwe aanpak uit in de Framaheerd, Sibrandaheerd en Bottemaheerd. Onze energieadviseurs hebben de verschillende woningtypen in deze buurten in kaart gebracht. Zo weten we wat er nodig is om de woningen te verduurzamen. Om het makkelijk te maken, koppelen we dit advies aan passende aanbiedingen voor isolatie, glas en zonnepanelen. Daarbij vertellen we ook wat voor financieringsmogelijkheden er zijn om de verduurzaming te betalen. Denk aan leningen en/of subsidies. Goed om te weten; er is voor iedereen een financieringsmogelijkheid beschikbaar.

Om te weten hoe ver de Heerden zijn met verduurzamen, hebben we een korte vragenlijst voor bewoners opgesteld. Op basis van de uitkomsten van de vragenlijst gaan we in gesprek met aanbieders van isolatie, glas en zonnepanelen. Daarna komen we met een passend aanbod terug en organiseren we nog diverse bijeenkomsten waar bewoners antwoorden kunnen krijgen op al hun vragen.

Als de actie een succes is zullen we nog meer Heerden gaan bezoeken.

Vragen over de actie kunnen naar Beijum@duurzaamgroningen.nl


Wil je liever met een andere bewoner over deze actie praten? Dan kun je contact opnemen met Energieteam de Werkbeij via werkbeij@beijum.nl. De Werkbeij is een enthousiaste groep bewoners uit Beijum die de energietransitie in de wijk wil versnellen, en daarover praat met de gemeente. Zij ondersteunen deze actie, en gaan er graag met je over in gesprek.


18 april 2024 Maai Mei Niet 22 maart 2024 Groener Groningen door NK Tegelwippen 31 oktober 2023 Duurzame Huizendag najaar 2023, voor elk wat wils! 8 maart 2023 Jouw studentenhuis helemaal voorzien van tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie 28 november 2022 Forse korting op jonge boompjes 10 oktober 2022 Boek nu gratis een energiecoach!