Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

5 juli 2022

Interactieve wandelroute van het voedselbos is geopend

Op 2 juli vond de officiële opening plaats van de interactieve wandelroute door het voedselbos van stichting Plukn. Er was veel publiek op afgekomen en het event begon gelijk goed met verse huisgemaakte pizza’s en ranja. Medeoprichter Helena vertelde vol enthousiasme hoe zij en haar partner René de afgelopen periode hard gewerkt hebben om dit project te realiseren.
Hun missie is om een voorbeeldfunctie te worden van natuur-inclusieve landbouw en een duurzaam voedsellandschap, waar men dit zintuigelijk kan ervaren. Mede dankzij een financiële bijdrage van Food Trails hebben zij de interactieve wandelroute over het terrein ontwikkeld, met uitleg over voedsel en permacultuur.

Dwars door het voedselbos loopt een pad dat je kunt volgen en langs de route staan borden met QR codes. Via de QR-codes zie je filmpjes die uitleggen wat er allemaal gebeurd in het bos en hoe permacultuur werkt. Daarnaast kun je er ook heerlijk wandelen, het voedselbos is namelijk openbaar terrein. En je mag natuurlijk zelf plukken. Zorg er wel voor dat je weet wát je plukt soms kan iets ook giftig zijn. Neem vooral zelf een kijkje bij dit unieke voedselbos of lees het interview met Helena en René om meer te leren over hun werk en ambities.

18 april 2024 Maai Mei Niet 22 maart 2024 Groener Groningen door NK Tegelwippen 31 oktober 2023 Duurzame Huizendag najaar 2023, voor elk wat wils! 27 juni 2023 Vrijwilligers gezocht voor Timmerdorp! 8 maart 2023 Jouw studentenhuis helemaal voorzien van tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie 14 februari 2023 Gemeente Groningen vergroent de komende jaren met duizenden bomen 28 november 2022 Forse korting op jonge boompjes 10 oktober 2022 Boek nu gratis een energiecoach!