Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Gewoon uit de buurt

Bekijk hier waar je duurzaam en gezond boodschappen kunt doen in Groningen.

Waar koop je duurzaam eten in Groningen?

De meeste mensen doen wekelijks of zelfs dagelijks boodschappen op de markt, in een supermarkt of bij een speciaalzaak. Daarnaast maken we keuzes of we boodschappen doen met of zonder verpakking, of we dierlijke of plantaardige producten kopen, biologisch of niet en ga zo maar door. Deze keuzes hebben een grote invloed op het milieu. Zou jij duurzamer boodschappen willen doen? Of ben je op zoek naar de beste plekken in Groningen om duurzaam eten in te kopen? Hieronder lichten we een paar geweldige opties voor je uit.

Ommelander Markt
Op de Ommelander markt komt stad en platteland samen. Hier kun je kennismaken met lokale en eerlijke producten van boeren en ondernemers uit de regio. Het doel van de markt is om de keten ‘van boer naar bord’ te verkorten. Kom langs en ontdek wat voor mooie producten onze regio te bieden heeft.

  • Waar: Winkelcentrum De Beren aan de Korreweg

De Stadsakker
De Stadsakker is de eerste stadse moestuinwinkel van Nederland. Laat je inspireren en adviseren bij het zelf verbouwen van eten. Ook hebben ze een groentekwekerij aan de rand van de stad en maken ze onbespoten boeketten uit de bloementuin. De groente, fruit en bloemen worden direct in de winkel verkocht. Zeker de moeite waard!

De Streekboer
De Streekboer maakt duurzaam boodschappen doen heel eenvoudig. Je bestelt je producten namelijk via de website rechtstreeks bij lokale boeren. Hiermee wordt de weg die voedsel aflegt eerlijker, transparanter en duurzamer. Al je producten worden bij de verschillende boeren verzameld en kunnen dan afgehaald worden of zelfs bij je thuis worden bezorg. Bekijk hier hoe het werkt.

Heb je zin om er een (actief) uitje van te maken? Bekijk dan hier de fietsroutes van de Good Food Club. Ontdek de regio op je fiets en kom langs verschillende plekken waar je de mooiste lokale en duurzame producten kunt kopen.