Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

8 maart 2023

Samen koken in Groningen: zo doe je dat!

Op dinsdag 7 maart kwamen koks van verschillende wijk- en buurtcentra samen bij buurtrestaurant de Duindoorn om mee te doen aan de kooktraining: ‘Samen koken in Groningen’. Achter het fornuis en de snijplanken werden de Oosterparkwijk, Selwerd, Vinkhuizen, Korreweg en Beijum goed vertegenwoordigd. Een diverse gezelschap waarvan elke deelnemer z’n eigen ideeën en visie over samen gezond koken had en waar veel ideeën rondom samen gezond koken werden gedeeld.

De focus van de workshop was: hoe kun je betaalbaar, gezond en duurzaam koken. Zo werd er gewerkt met makkelijke, gezonde, en goedkope recepten uit het boek Samen koken in Groningen. Ook werd er aandacht besteedt aan tips om duurzaam te koken en slim boodschappen te doen. Tijdens de bijeenkomst werd gauw duidelijk dat alle wijkcentra ervaren dat samen koken een geweldige manier is om te verbinden en verschillende mensen bij elkaar te brengen. Daarnaast is de opzet van de workshop een mooie manier om te laten zien dat gezond eten niet moeilijk of duur hoeft te zijn.

Na het zwoegen in de keuken mocht iedereen aan tafel om samen te genieten van de heerlijke gerechten en met elkaar ervaringen uit te wisselen. Het idee is dat de kookworkshops straks ook gegeven zullen worden in de verschillende wijkcentra door de deelnemers. Hou onze website en socials in de gaten om op de hoogte te blijven van het project.

30 maart 2023 West-Indische buurt: nieuwe riolering en meer divers groen 30 maart 2023 Groningers besparen deze winter massaal op energie 22 maart 2023 Leerlingen planten eigen tiny forest in Vinkhuizen 21 maart 2023 NK Tegelwippen in Groningen van start 16 maart 2023 Groene haardos voor drie abri’s in de stad 15 maart 2023 Beijum Woont Duurzaam 6 maart 2023 Doe mee met de week zonder vlees en zuivel! 15 februari 2023 Kom bomen planten op zonnepark Vierverlaten en Meerdorpen 14 februari 2023 Gemeente Groningen vergroent de komende jaren met duizenden bomen 9 februari 2023 Valentijnsactie met duurzame rozen op 11 en 14 februari 31 januari 2023 Week van de Circulaire Economie in Groningen 31 januari 2023 Aanmelding voor Lentekriebels ’23 is geopend!