Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

8 maart 2023

Samen koken in Groningen: zo doe je dat!

Op dinsdag 7 maart kwamen koks van verschillende wijk- en buurtcentra samen bij buurtrestaurant de Duindoorn om mee te doen aan de kooktraining: ‘Samen koken in Groningen’. Achter het fornuis en de snijplanken werden de Oosterparkwijk, Selwerd, Vinkhuizen, Korreweg en Beijum goed vertegenwoordigd. Een diverse gezelschap waarvan elke deelnemer z’n eigen ideeën en visie over samen gezond koken had en waar veel ideeën rondom samen gezond koken werden gedeeld.

De focus van de workshop was: hoe kun je betaalbaar, gezond en duurzaam koken. Zo werd er gewerkt met makkelijke, gezonde, en goedkope recepten uit het boek Samen koken in Groningen. Ook werd er aandacht besteedt aan tips om duurzaam te koken en slim boodschappen te doen. Tijdens de bijeenkomst werd gauw duidelijk dat alle wijkcentra ervaren dat samen koken een geweldige manier is om te verbinden en verschillende mensen bij elkaar te brengen. Daarnaast is de opzet van de workshop een mooie manier om te laten zien dat gezond eten niet moeilijk of duur hoeft te zijn.

Na het zwoegen in de keuken mocht iedereen aan tafel om samen te genieten van de heerlijke gerechten en met elkaar ervaringen uit te wisselen. Het idee is dat de kookworkshops straks ook gegeven zullen worden in de verschillende wijkcentra door de deelnemers. Hou onze website en socials in de gaten om op de hoogte te blijven van het project.

2 oktober 2023 Bezoek het Groningen Wipt Zich Groen-festival 2 oktober 2023 De Schoolkantine Challenge 19 september 2023 Duurzame Dinsdag 12 september 2023 Volop aandacht voor isolatie en verwarmen tijdens de najaarseditie Duurzame Huizendag 2023 11 september 2023 Wandel of fiets de klimaatroute en raak geïnspireerd 5 september 2023 Doe mee met de verspillingsvrije week 5 september 2023 Waar gaat dat heen? Leer zaterdag 9 september alles over het riool 15 augustus 2023 Duurzame Dinsdag 3 augustus 2023 Ontdekdag Riool, Water en Toekomst op 9 september 18 juli 2023 1100 Groningers werden rechercheur en tipten woekerplanten 18 juli 2023 Duurzame Dinsdag 30 juni 2023 Indringers gezocht!