Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

8 maart 2023

Samen koken in Groningen: zo doe je dat!

Op dinsdag 7 maart kwamen koks van verschillende wijk- en buurtcentra samen bij buurtrestaurant de Duindoorn om mee te doen aan de kooktraining: ‘Samen koken in Groningen’. Achter het fornuis en de snijplanken werden de Oosterparkwijk, Selwerd, Vinkhuizen, Korreweg en Beijum goed vertegenwoordigd. Een diverse gezelschap waarvan elke deelnemer z’n eigen ideeën en visie over samen gezond koken had en waar veel ideeën rondom samen gezond koken werden gedeeld.

De focus van de workshop was: hoe kun je betaalbaar, gezond en duurzaam koken. Zo werd er gewerkt met makkelijke, gezonde, en goedkope recepten uit het boek Samen koken in Groningen. Ook werd er aandacht besteedt aan tips om duurzaam te koken en slim boodschappen te doen. Tijdens de bijeenkomst werd gauw duidelijk dat alle wijkcentra ervaren dat samen koken een geweldige manier is om te verbinden en verschillende mensen bij elkaar te brengen. Daarnaast is de opzet van de workshop een mooie manier om te laten zien dat gezond eten niet moeilijk of duur hoeft te zijn.

Na het zwoegen in de keuken mocht iedereen aan tafel om samen te genieten van de heerlijke gerechten en met elkaar ervaringen uit te wisselen. Het idee is dat de kookworkshops straks ook gegeven zullen worden in de verschillende wijkcentra door de deelnemers. Hou onze website en socials in de gaten om op de hoogte te blijven van het project.

27 februari 2024 Geef de vogels in je tuin onderdak 19 februari 2024 Help mee aan het afstudeeronderzoek van Surya 19 februari 2024 Verrekte (nuttig die) dieren! 19 februari 2024 Scholen aan de slag met kooklessen 12 februari 2024 Gemeente goed op schema met aanplanten van 5.000 bomen 31 januari 2024 365 dagen per jaar gluren bij je duurzame buren 30 januari 2024 Hoe staat het met het klimaat in jouw straat? 23 januari 2024 Duurzaam ondernemen: Demi+ leidt de weg met regenwaterinitiatief 16 januari 2024 Vraag subsidie aan en krijg poen voor je groen! 9 januari 2024 Meld je groep snel aan voor Junior Klimaatcoach 14 december 2023 Autodelen populair in Groningen: kom ook naar de bijeenkomst 4 december 2023 Johan de Wittstraat groener dan groen