Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

8 maart 2023

Samen koken in Groningen: zo doe je dat!

Op dinsdag 7 maart kwamen koks van verschillende wijk- en buurtcentra samen bij buurtrestaurant de Duindoorn om mee te doen aan de kooktraining: ‘Samen koken in Groningen’. Achter het fornuis en de snijplanken werden de Oosterparkwijk, Selwerd, Vinkhuizen, Korreweg en Beijum goed vertegenwoordigd. Een diverse gezelschap waarvan elke deelnemer z’n eigen ideeën en visie over samen gezond koken had en waar veel ideeën rondom samen gezond koken werden gedeeld.

De focus van de workshop was: hoe kun je betaalbaar, gezond en duurzaam koken. Zo werd er gewerkt met makkelijke, gezonde, en goedkope recepten uit het boek Samen koken in Groningen. Ook werd er aandacht besteedt aan tips om duurzaam te koken en slim boodschappen te doen. Tijdens de bijeenkomst werd gauw duidelijk dat alle wijkcentra ervaren dat samen koken een geweldige manier is om te verbinden en verschillende mensen bij elkaar te brengen. Daarnaast is de opzet van de workshop een mooie manier om te laten zien dat gezond eten niet moeilijk of duur hoeft te zijn.

Na het zwoegen in de keuken mocht iedereen aan tafel om samen te genieten van de heerlijke gerechten en met elkaar ervaringen uit te wisselen. Het idee is dat de kookworkshops straks ook gegeven zullen worden in de verschillende wijkcentra door de deelnemers. Hou onze website en socials in de gaten om op de hoogte te blijven van het project.

19 juni 2024 Binnenplaats De Frontier van saai grasveld naar bloeiende binnentuin 19 juni 2024 Duurzame dinsdag #10 18 juni 2024 Groen op wand voor voormalig casino 17 juni 2024 Wees er snel bij: tot 30 juni poen voor je groen! 3 juni 2024 Hoe hack je de eetgewoontes van Groningse studenten? 30 mei 2024 Voedselcoaches starten met eerste training 29 mei 2024 Geen biodiversiteit, geen voedsel 23 mei 2024 Nijestee en Straatboer ontstenen voortuinen in Vinkhuizen 22 mei 2024 Manifest Stop Ecocide ondertekend door de gemeente Groningen 15 mei 2024 Witgoedactie helpt 3.500 bewoners naar een lagere energierekening 15 mei 2024 ‘Maai mei niet’: meer bloemen en insecten 7 mei 2024 Tientallen activiteiten tijdens Week van de Biodiversiteit