26 Groningers koken samen plantaardige burgers

Samen koken en proeven
We namen afgelopen zaterdag letterlijk een kijkje in de keuken bij Frederiek Bosch en Leonie Bais. Zij maakten samen een plantaardige burger op basis van peulvruchten. Eentje die niet uit elkaar valt.
Je kan zelf allerlei smaken toevoegen, zo leerden 26 Groningers die meededen aan de kookworkshop bij Bie de Buuf in de Oosterparkwijk. Deze gezonde burgers vol eiwitten maak je met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt koopt. De deelnemers waren het unaniem eens: "deze burgers gaan we thuis vaak namaken!". Bekijk de video.
Maak zelf burgers met het burgerkompas hieronder!

Over Food Lab van Leonie Bais
Leonie houdt van lekker eten, vindt dat eten er mooi uit moet zien en ziet graag mensen die blij en gezond zijn. "Door gezond te eten, kunnen we langer in gezondheid leven. En hoe fijn zou het zijn als we hierbij ook nog eens goed voor de aarde zouden zorgen? Je kunt bij mij langskomen voor een practicum, een maal met een verhaal en future food diners. Ik deel dan graag mijn liefde voor eten, opgedane ervaringen en kennis. En hopelijk kunnen we samen de toekomst van ons eten nog een beetje lekkerder, mooier en gezonder maken."
Na ruim 13 jaar als onderzoeker in de geestelijke gezondheidszorg, besloot ze meer met haar liefde voor koken en voeding te doen en startte ze met Food Lab.
Gezond eten in de buurt
In de gemeente Groningen vinden we dat gezond eten toegankelijk moet zijn voor iedereen. Hier werken we aan met verschillende partijen. Buurt/dorps/wijkorganisaties staan dichtbij de bewoners en weten goed waar de behoefte ligt. Daarom hebben we uit vele inzendingen een aantal initiatieven gekozen die met het thema gezond voedsel bezig zijn. Zij kregen hulp in de vorm van een financiële bijdrage, kennis of handen.











