Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Aline Bus 19 september 2023

Duurzame Dinsdag #4

Wat is er de afgelopen maand gebeurd en wat komt eraan? Iedere derde dinsdag van de maand blikken we op OOG Radio (106.6 FM) terug en vooruit op het duurzame nieuws in de gemeente Groningen. In deze eerste editie: Ga zo door Groningers, gezocht! Drietal boeven, eetbare planten en gemakkelijker en goedkoper kan het niet.

Duurzame Huizendag
Heb jij wel eens dat je zo overdag of ’s avonds op straat loopt en stiekem even bij de buren naar binnen gluurt om te kijken wat daar aan de hand is? Over een klein maandje hoeft dit dus niet stiekem meer. Op zaterdag 14 oktober mag jij uitgebreid gluren bij duurzame buren tijdens de Duurzame Huizendag. Dus als je nog niet zo goed weet welke warmtepomp je wilt, hoe dik je isolatie moet zijn, welke aannemers goed zijn én wat er qua kosten en subsidies mogelijk is. Ook staan wij op de markt bij het Betonbos met informatie over subsidies en leningen en onze partner Grunneger Power met advies over hoe je met en in je buurt kunt verduurzamen. Meld je dan aan voor de Duurzame Huizendag op zaterdagmiddag 14 oktober.

Ook starten we dan weer een inkoopactie isolatie en zonnepanelen waarbij wij de aannemers hebben geselecteerd en je tegen goede prijs kwaliteit zonder gedoe mee kunt doen. Meer info volgt, wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Kijk sowieso even op de website als je energiezuiniger wilt wonen. We hebben daar handige stappenplannen per bouwjaar periode en ook voor monumenten. Als je momenteel de financiën niet hebt, dan kan de gemeente je verder helpen met voordelige leningen.

Duurzaam festival door stad
Dan is er het Sustainable Moments festival 6 t/m 14 oktober een initiatief van stichting Groener Groningen. Zij organiseren leuke duurzame activiteiten met ondernemers in de stad. Van een paddodiner, tot Gronings Goud in UMCG. Dat is een samenwerking tussen gemeente, textielverwerkers en kringwinkel Goud Goed. Stoffen worden ingezameld, gerecycled en daar worden kantoorstoelen opnieuw van gestoffeerd. Verder kan je op diverse locaties plantaardig eten proberen. Link vind je via onze website.

Ook op 14 oktober is er een leuk groen event in de Paradijsvogeltuin, met activiteiten voor kinderen zoals het maken van nestkastjes, verder zijn er workshops en een groenwandeling door de wijk. Meer informatie daarover volgt binnenkort op onze site.

Kortom 3 duurzame evenementen op 14 oktober! Onthoud de datum en schrijf hem in je agenda.

€ 25 korting regenton
De regen komt er weer aan! En dat is goed nieuws, want dan heeft de regenton weer zin! En die kun je nu met € 25 korting bestellen. Kijk op onze site waar je die kunt ophalen en de korting kunt gebruiken.

Masterclass: culinair verwerken van wildpluk
Heb je wel eens wild geplukt? Dan is dit initiatief van inwoners misschien iets voor jou. Zaterdag aanstaande, de 23e, kun je in Haren van 10 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds een dag beleven die in het teken staat van culinaire wilde kruiden. In deze masterclass leer je over het identificeren, oogsten, bewaren en verwerken van diverse eetbare wilde kruiden, bessen, noten, zaden en paddenstoelen tot smaakvolle wilde gerechten. Van een wandeling, tot lunch, tot cocktails, tot diner. Een dag vol culinaire hoogstandjes en dat alles in het teken van wildgeplukt. Voor € 175 kun jij je basiskennis over eetbare planten flink bijspijkeren. Meld je hier aan.

19 maart 2024 Duurzame Dinsdag #8 20 februari 2024 Duurzame Dinsdag #7 19 december 2023 Duurzame Dindsdag #6 17 oktober 2023 Duurzame Dinsdag #5 15 augustus 2023 Duurzame Dinsdag #3 18 juli 2023 Duurzame Dinsdag #2 20 juni 2023 DUURZAME DINSDAG #1