Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Event

Duurzame Huizendag 2023

Tijdens de Duurzame Huizendag op 14 oktober 2023 zie jij hoe jij duurzaam kan wonen en leven. Dat hoe klein je ook begint, je al snel groots eindigt. Laat je inspireren door anderen die je voor gingen.

Datum: zaterdag 14 oktober 2023 | Tijd: 13.00 - 16.00 uur | Kosten: gratis

Deze dag wordt georganiseerd door Duurzaam Groningen in samenwerking met Grunneger Power.

Tips en ervaringen van bewoners
Bewoners verwelkomen je op deze dag in hun duurzame huis. Eenmaal binnen ervaar je het comfort van goede isolatie gecombineerd met vloerverwarming, hoor je van alles over zonnepanelen voor je huis én elektrische auto en ontdek je verschillende typen warmtepompen. De bewoners delen graag hun tips en ervaringen met je. Zij vertellen je bovendien meer over de lage energierekening, hun ervaringen met installatiebedrijven en de kosten van verduurzaming. In deze editie is er opnieuw aandacht voor tuinen waar het regenwater goed weg kan, vogels en kleine beestjes zich thuis voelen en waar je domweg gelukkig wordt van het groen. Check hier langs welke huizen je kunt gaan.

Bezoek onze stand tijdens het Sustainable Moments Festival!
De stand van Duurzaam Groningen vind je deze zaterdagmiddag op een unieke locatie; het Betonbos, dichtbij de Groningse binnenstad. Duurzaam Groningen sluit voor deze editie aan bij de duurzame markt van het Sustainable Moments Festival. Ontmoet hier onze energiecoaches en energieadviseurs en laat je informeren door duurzame organisaties en initiatieven. De markt heeft een breed assortiment aan stands en een grote diversiteit aan informatie over duurzaam wonen en leven. Bij de Duurzaam Groningen stand vertellen we je alles over kleine én grote maatregelen voor een duurzaam huis en interessante kortingsacties. Ook vind je er informatie over subsidies en leningen. Heb je vragen over het verduurzamen van jouw huis? Wij helpen je graag verder.

Laat je inspireren!
Tussen 13.00 en 16.00 uur kun je langs de duurzame woningen en tot 17.00 uur kun je ons vinden in onze Duurzaam Groningen stand op de markt. Dus, denk je erover om je huis te verduurzamen of ben je gewoon benieuwd hoe andere mensen verduurzaming aanpakken? Dan zien we je graag op onze Duurzame Huizendag!

Meld je aan

Bekijk de deelnemende woningen onder het aanmeldformulier en maak een keuze waar je naartoe wilt en op welk tijdstip. Het is voor de woningeigenaren prettig als je op tijd komt, zodat zij in één keer het hele verhaal kunnen vertellen.

De huizen

Routes

Heb je interesse in een duurzame tuin, woningen uit een specifiek bouwjaar, of een ander specifiek onderwerp? Volg dan een van de routes!

Het mooiste vond ik de moeite die Groningers nemen voor duurzaamheid en hun mede-Groningers. En om tips en ervaringen te horen: veel inspiratie!

Bezoeker Duurzame Huizendag
2 oktober 2023 Bezoek het Groningen Wipt Zich Groen-festival 11 september 2023 Wandel of fiets de klimaatroute en raak geïnspireerd 24 januari 2023 Vraag nu een geveltuin aan 16 januari 2023 Klimaatsubsidie: krijg poen voor je groen!