Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Aline Bus 17 oktober 2023

Duurzame Dinsdag #5

De maandelijkse rubriek op OOG radio 'Duurzame Dinsdag' neemt je mee in het duurzame nieuws uit de gemeente Groningen.

Geef een energiecoach cadeau en denk om elkaar deze winter
Hoe help je nou inwoners die het hard nodig hebben om hun energierekening te verlagen? Door jezelf én elkaar te helpen! Vanaf vandaag kunnen inwoners elkaar daarom helpen energie te besparen met het 'Energiecadeau' van Duurzaam Groningen!
Vraag hier een energiecoach aan én deze coach komt bij je langs en neemt een cadeau voor een ander mee. Wil je zelf geen coach op bezoek, maar deze wel cadeau geven? Kijk dan hier voor een aangesloten energie-initiatief bij jou in de buurt. Ook de WIJ-teams delen ze uit aan inwoners.

Zonnepanelen met gemak
Voor iedereen die zonder gedoe zonnepanelen wil laten installeren is er onze inkoopactie zonnepanelen. Er is een betrouwbare aannemer gekozen door onze partner Regionaal Energieloket. Zo heb je er geen gedoe en uitzoekwerk van.

Stem op Gronings inwonersinitiatief
Er is een Gronings inwonersinitiatief genomineerd voor 'het zonnetje'. Een prijs die naar een inspirerend inwonersinitiatief gaat tijdens het deltacongres voor professionals (9 november). Het gaat om de vergroening en verkoeling van de F.D. Rooseveldtstraat stemmen kan tot en met vrijdag aanstaande via duurzaamgroningen.nl

Groningen doet het goed op NK Tegelwippen
Het NK Tegelwippen dat nog tot 31 oktober duurt, heeft tot nu toe 116.350 gewipte tegels in Groningen opgeleverd. Wip je tegels en geef ze op. Groningen de groenste!

Duurzame woonkamer make-over, het kan!
Je hele woonkamer opnieuw inrichten, met beperkt budget en zonder de wereld op te zadelen met een berg afval, kan dat? Woonstylist Maaike Starreveld gaat de uitdaging aan.
In september 2023 wordt ergens in de wijk Selwerd een duurzame make-over uitgevoerd. Maaike wordt bijgestaan door een team van Interieur-studenten van Alfacollege. Tv-camera’s leggen al hun praktische ideeën voor hip hergebruik vast. Hoe zal bewoner Berry reageren op het eindresultaat? Kijk zelf: deze puur Groningse make-over wordt van 16 t/m 20 oktober uitgezonden op OOG tv, Youtube en Facebook..

19 maart 2024 Duurzame Dinsdag #8 20 februari 2024 Duurzame Dinsdag #7 19 december 2023 Duurzame Dindsdag #6 19 september 2023 Duurzame Dinsdag #4 15 augustus 2023 Duurzame Dinsdag #3 18 juli 2023 Duurzame Dinsdag #2 20 juni 2023 DUURZAME DINSDAG #1