Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 2 oktober 2023

Bezoek het Groningen Wipt Zich Groen-festival

Kom zaterdag 14 oktober naar het Groningen Wipt Zich Groen-festival in de Paradijsvogeltuin in Groningen! Het evenement boordevol groeninspiratie staat in het teken van groene tuinen en de afsluiting van het NK Tegelwippen. Tussen 13.00 en 16.00 uur kun je dit verwachten: stands, workshops, een lezing, groenwandeling, vogelhuisjes en bloempotten verven voor kids en nog veel meer! Bekijk hieronder het volledige programma.

Met het festival gaat Duurzaam Groningen met verschillende partners jou inspireren je tuin (nog) groener te maken. Hiervoor zijn er verschillende activiteiten en veel informatie. De middag is bedoeld voor jong en oud, dus neem vooral gezelschap mee. Het adres van de Paradijsvogeltuin is Paradijsvogelstraat 9 in Groningen.

Organisaties, scholen en duurzame bedrijven adviseren en vertellen over de mogelijkheden om te vergroenen.
De aanwezige partners:
-
Groei & Bloei
- Duurzaam Oosterpark
- Wij Oosterpark
- Steenbreek Groningen
- Duurzaam Groningen
- Terra
- Grunndak
- Karin Pannekoek – ecologisch hovenier
- MeerBomenNu
- Kwekerij Ninabel
- Chantalla Pleiter Augmented Reality Tour
- Earth Garden - Froukje Walstra - Alle buurten groener en mooier!
- De Korenbloem, tuinen met visie. Rixt van Gosliga

Dit zijn de activiteiten:
-
Plantenmarkt (hele middag)
- De Tegeltaxi bewonderen (hele middag)
- Stads(groen)wandeling Adri en Hilly (13.00 tot 14.00 uur, vol = vol)
- Vogelnestkastjes maken voor kinderen (13.30 – 14.30 uur)
- Bloempotten verven voor kinderen (14.00 – 15.00 uur)
- Lezing Ninabel (tussen 14.00 – 15.30 uur)
- Warmtewandeling door Hanzehogeschool (hele middag, alleen bij zonnig weer)
- gratis tuinboeken

Onthulling aantal tegels en tuinfoto
Wethouder Groen & Klimaatadaptatie Mirjam Wijnja maakt aan het eind van de middag bekend hoeveel tegels er in Groningen in totaal zijn gewipt tijdens het NK Tegelwippen. Ook onthult ze de winnende foto van een groene tuin ingezonden door een tegelwipper.

Tegelwipper van de maand
Op de foto aan de bovenkant zien we Jelmer met zijn zoontje. Jelmer uit Groningen is door het NK Tegelwippen uitgeroepen tot tegelwipper van de maand juni. Hij heeft zijn versteende tuin vergroend met onder andere moestuinbakken van de Makkelijke Moestuin. Lees hier het interview met Jelmer.

Nog meer (duurzaams) te doen
Op zaterdag 14 oktober zijn er meer duurzame activiteiten in de stad. Loop binnen bij een duurzaam huis en laat de bewoners je alles vertellen over onder andere isolatie, vloerverwarming, zonnepanelen en warmtepompen. Van hen krijg je tips over een lage energierekening. Welke huizen meedoen? Bezoek daarvoor de Duurzame Huizendag.
In het Betonbos is op dezelfde dag een duurzame markt georganiseerd door Sustainable Moments. Ontmoet hier de energiecoaches en energieadviseurs van Duurzaam Groningen en laat je informeren door duurzame organisaties en initiatieven van andere partijen. Lees meer over het duurzaam event Betonnetje Rond op de website van Sustainable Moments.

4 december 2023 Johan de Wittstraat groener dan groen 1 december 2023 Bomengroep Grote Markt nu helemaal compleet 27 november 2023 Voor de echte mini-masterchefs 27 november 2023 De toekomst van voedsel: wat ligt er op ons bord? 21 november 2023 Duurzame Dinsdag #6 16 november 2023 Proef met waterdoorlatende bestrating voor bomen Kobaltstraat 15 november 2023 Basisschoolleerlingen planten eerste bomen klimaatbos bij Roodehaan 13 november 2023 Nieuw: videoserie Bomen over Bomen 13 november 2023 B&W willen eigenaren grote percelen zelf regenwater laten opvangen 8 november 2023 De vergroende Nieuwe Sint Jansstraat zaterdag op tv 6 november 2023 Eerste boom van bomengroep Grote Markt geplant 31 oktober 2023 Gemeente ziet vraag naar autodelen groeien en helpt bewoners