Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 2 oktober 2023

Bezoek het Groningen Wipt Zich Groen-festival

Kom zaterdag 14 oktober naar het Groningen Wipt Zich Groen-festival in de Paradijsvogeltuin in Groningen! Het evenement boordevol groeninspiratie staat in het teken van groene tuinen en de afsluiting van het NK Tegelwippen. Tussen 13.00 en 16.00 uur kun je dit verwachten: stands, workshops, een lezing, groenwandeling, vogelhuisjes en bloempotten verven voor kids en nog veel meer! Bekijk hieronder het volledige programma.

Met het festival gaat Duurzaam Groningen met verschillende partners jou inspireren je tuin (nog) groener te maken. Hiervoor zijn er verschillende activiteiten en veel informatie. De middag is bedoeld voor jong en oud, dus neem vooral gezelschap mee. Het adres van de Paradijsvogeltuin is Paradijsvogelstraat 9 in Groningen.

Organisaties, scholen en duurzame bedrijven adviseren en vertellen over de mogelijkheden om te vergroenen.
De aanwezige partners:
-
Groei & Bloei
- Duurzaam Oosterpark
- Wij Oosterpark
- Steenbreek Groningen
- Duurzaam Groningen
- Terra
- Grunndak
- Karin Pannekoek – ecologisch hovenier
- MeerBomenNu
- Kwekerij Ninabel
- Chantalla Pleiter Augmented Reality Tour
- Earth Garden - Froukje Walstra - Alle buurten groener en mooier!
- De Korenbloem, tuinen met visie. Rixt van Gosliga

Dit zijn de activiteiten:
-
Plantenmarkt (hele middag)
- De Tegeltaxi bewonderen (hele middag)
- Stads(groen)wandeling Adri en Hilly (13.00 tot 14.00 uur, vol = vol)
- Vogelnestkastjes maken voor kinderen (13.30 – 14.30 uur)
- Bloempotten verven voor kinderen (14.00 – 15.00 uur)
- Lezing Ninabel (tussen 14.00 – 15.30 uur)
- Warmtewandeling door Hanzehogeschool (hele middag, alleen bij zonnig weer)
- gratis tuinboeken

Onthulling aantal tegels en tuinfoto
Wethouder Groen & Klimaatadaptatie Mirjam Wijnja maakt aan het eind van de middag bekend hoeveel tegels er in Groningen in totaal zijn gewipt tijdens het NK Tegelwippen. Ook onthult ze de winnende foto van een groene tuin ingezonden door een tegelwipper.

Tegelwipper van de maand
Op de foto aan de bovenkant zien we Jelmer met zijn zoontje. Jelmer uit Groningen is door het NK Tegelwippen uitgeroepen tot tegelwipper van de maand juni. Hij heeft zijn versteende tuin vergroend met onder andere moestuinbakken van de Makkelijke Moestuin. Lees hier het interview met Jelmer.

Nog meer (duurzaams) te doen
Op zaterdag 14 oktober zijn er meer duurzame activiteiten in de stad. Loop binnen bij een duurzaam huis en laat de bewoners je alles vertellen over onder andere isolatie, vloerverwarming, zonnepanelen en warmtepompen. Van hen krijg je tips over een lage energierekening. Welke huizen meedoen? Bezoek daarvoor de Duurzame Huizendag.
In het Betonbos is op dezelfde dag een duurzame markt georganiseerd door Sustainable Moments. Ontmoet hier de energiecoaches en energieadviseurs van Duurzaam Groningen en laat je informeren door duurzame organisaties en initiatieven van andere partijen. Lees meer over het duurzaam event Betonnetje Rond op de website van Sustainable Moments.

23 mei 2024 Nijestee en Straatboer ontstenen voortuinen in Vinkhuizen 22 mei 2024 Manifest Stop Ecocide ondertekend door de gemeente Groningen 15 mei 2024 Witgoedactie helpt 3.500 bewoners naar een lagere energierekening 15 mei 2024 ‘Maai mei niet’: meer bloemen en insecten 7 mei 2024 Tientallen activiteiten tijdens Week van de Biodiversiteit 1 mei 2024 Bewoners Pioenstraat vergroenen hun stoep 26 april 2024 Jongeren plaatsen bloemenmatten in Hoogkerk 25 april 2024 Fleur, kleur en biodiversiteit in Beijum 18 april 2024 Leer hoe je kinderkookworkshops geeft - meld je aan voor de training 18 april 2024 Maai Mei Niet 17 april 2024 Het is voorjaar: vergroen je huis en tuin en ontvang subsidie 17 april 2024 Duurzame dinsdag #9