Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Groen Genieten in de horeca

Op deze pagina lees je meer over het horecalabel Groen Genieten en welke duurzame horecaondernemingen er zijn in Groningen.

Wat is Groen Genieten?

Groen Genieten is een label dat horecaondernemers kunnen verdienen als ze hun horecapand inclusief installaties duurzaam en dus toekomstbestendig hebben gemaakt. Ze kunnen allerlei energiebesparende maatregelen nemen. Denk bijvoorbeeld aan een goed geïsoleerd pand, een energiezuinige vriezer en groene stroom. Dit is een eerste stap richting een duurzame onderneming.

Voor horecaondernemers die nog een stap verder willen gaan, is er het label Groen Genieten STER. Deze horecaondernemingen hebben een breed scala aan duurzaamheidsuitdagingen op verschillende gebieden aangepakt. Zij kiezen bijvoorbeeld voor duurzame leveranciers, duurzaam vervoer, een duurzame menukaart en een duurzaam personeelsbeleid.

Waar vind je horecaondernemingen met een Groen Genieten-label?

Je herkent horecazaken met het Groen Genieten-label of het Groen Genieten STER-label aan de sticker op de deur, zoals hierboven te zien. En het goede nieuws is: het zijn er al meer dan veertien! Je vindt ze ook online in de Duurzame Stadsgids van Groener Groningen.

Foto's © Stella Dekker

Duurzame Stadsgids