Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Hoe staat het met het klimaat in jouw straat?

Wat zijn de effecten van klimaatverandering in jouw straat? Is er sprake van hittestress of wateroverlast? En hoe groen is jouw wijk? Check het in onze monitor.

Ons klimaat verandert. Dat heeft gevolgen voor iedereen. Hittestress komt vaker voor net als heftige buien die voor overlast zorgen. Hoe staat het ervoor in jouw straat? Check wat de effecten van klimaatverandering zijn in jouw wijk of dorp in de monitor. We geven ook tips wat je zelf kunt doen om de overlast te verminderen. Een groene tuin werkt bijvoorbeeld verkoelend, helpt wateroverlast te verminderen en stimuleert de natuur. Doe je mee?

Naar de monitor Klimaat in je straat

Uitkomsten klimaatonderzoek
In 2023 is een onderzoek over klimaateffecten uitgevoerd. In de enquête heeft de gemeente Groningen inwoners gevraagd naar hun ervaring en mening over klimaatadaptatie. De resultaten van deze enquête worden onder andere gebruikt bij de totstandkoming van de monitor Klimaat in je straat en het klimaatbeleid van de gemeente. Lees de uitkomsten van het onderzoek op de website van de gemeente.

LIFE-IP Klimaatadaptatie is een Nederlands programma met cofinanciering door de Europese Unie. Het gaat om maatregelen voor het versnellen van de uitvoering van klimaatadaptatiemaatregelen. Lees er meer over op het Kennisportaal Klimaatadaptatie.