Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Hoe maak ik mijn tuin klimaatvriendelijk?

Verwijder tegels of klinkers uit je tuin en vervang ze door groen. Zo maak je je tuin klaar voor de klimaatverandering.

Je tuin aanpassen aan de klimaatverandering gaat eenvoudig. Haal de bestrating eruit en plant groen erin. Gras, planten, bomen en struiken maken je tuin koeler en de grond laat gemakkelijker water door. Regenwater kun je ook bergen in je tuin. Bijvoorbeeld met de aanleg van een zogenaamde wadi of een natuurlijke tuinvijver.

Plaats een regenton

Wat ook helpt tegen wateroverlast is het afkoppelen van regenpijpen. Het schone regenwater stroomt dan in je tuin of regenton in plaats van in het riool. Regenwater is goed voor binnen- en buitenplanten, maar ook voor het streeploos wassen van de ramen of je auto. Bomen helpen ook. Zij zorgen voor schaduw op hete dagen en nemen veel water op.

Regenton met korting

Op dit moment verstrekken we geen korting op regentonnen. De nieuwe kortingsregeling start op 29 maart 2024. Dan kunnen inwoners van de gemeente met een kortingsbon een regenton naar keuze kopen. Het bedrag wordt direct verrekend bij de kassa van de deelnemende winkels. Met deze korting stimuleert de gemeente het gebruik van regenwater. Vooral voor (meer) groene en bloeiende tuinen. Kijk vanaf 29 maart voor meer informatie en de betreffende winkels op de website van de gemeente.

Wist je dat?

Er zijn in 2021 bijna 700 regentonnen aangeschaft via de kortingsactie van de gemeente.

Relevante onderwerpen

Subsidies voor tuin en omgeving

Relevante onderwerpen

Subsidies voor tuin en omgeving