Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Subsidies voor tuin en omgeving

Inwoners en bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor het aanbrengen van meer groen en voor de opvang van regenwater. De subsidiepot is op 30 juni gesloten en opent weer in januari 2025.

Vraag subsidie aan

Samen kunnen we onze gemeente beter beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Daarom geven we bewoners en bedrijven subsidie voor het aanbrengen van meer groen en voor de opvang van regenwater. Je kunt subsidie aanvragen voor het aanbrengen van groene daken, groene muren, verwijderen van tegels uit je tuin, aanbrengen van waterberging, afkoppelen van regenpijpen en planten van bomen. Voor basisscholen is er subsidie voor het aanbrengen van groen op schoolpleinen.

Meer informatie

Lees hier meer over het aanvragen van klimaatsubsidie en krijg poen voor je groen!

Vraag direct aan
Subsidie aanvragen kan via de website van de gemeente Groningen. Let op: doe dit uiterlijk 30 juni 2024! Ook als je de maatregelen op dit moment nog niet uitvoert, kun je de subsidie alvast aanvragen.

Subsidie in 2025 weer beschikbaar

Dit jaar kun je geen subsidie meer aanvragen voor een groen dak of andere klimaatmaatregelen. Wil je als eerste weten wanneer de regeling in 2025 weer van start gaat? Gebruik het contactformulier van de gemeente Groningen (bereikbaar via bovenstaande link). Vul 'Subsidie groen dak' in bij 'Onderwerp'.