Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Elly Bernard 12 september 2023

Volop aandacht voor isolatie en verwarmen tijdens de najaarseditie Duurzame Huizendag 2023

Duurzame Groningers heten je van harte welkom in hun huis op zaterdagmiddag 14 oktober!

Daar voel jij het comfort van een goed geïsoleerd huis met vloerverwarming en hoor je van alles over zonnepanelen voor je huis én elektrische auto. Bovendien ontdek je er verschillende typen warmtepompen en delen de bewoners hun tips en ervaringen met je. Zij vertellen je tenslotte graag meer over de lage energierekening, hun ervaringen met installatiebedrijven en de kosten van verduurzaming. Met de herfst en winter voor de deur is er volop aandacht voor isolatie en verwarmen.

Tip! Ook plannen om te isoleren en geen zin in uitzoekwerk? Schrijf je dan in voor onze inkoopactie die op 14 oktober van start gaat. Je vindt er binnenkort meer over op onze website.

Bezoek ook de markt bij het Betonbos!
Naast de huizen die je deze middag kunt bekijken, is ook een bezoek aan onze stand op de markt van het Sustainable Moments Festival een aanrader. De energiecoaches en –adviseurs van Duurzaam Groningen zijn er om al je vragen over het verduurzamen van je huis te beantwoorden. Ook geven ze tips over hoe je direct kunt besparen op je energierekening. Grunneger Power vertelt je deze middag alles over het project ‘Samen Besparen’ en het coöperatieve energiecontract. Verder vind je op de markt veel andere leuke duurzaame kraampjes met bijvoorbeeld biologisch eten en zelfgemaakte en geupcyclede spullen. De markt is op het Betonbos, terrein Eemskanaal Noordzijde 28-5.  

Meer weten of aanmelden? Dat kan via  www.duurzaamgroningen.nl/duurzamehuizendag.

De Duurzame Huizendag is een initiatief van Duurzaam Groningen en Grunneger Power 

19 juni 2024 Binnenplaats De Frontier van saai grasveld naar bloeiende binnentuin 19 juni 2024 Duurzame dinsdag #10 18 juni 2024 Groen op wand voor voormalig casino 17 juni 2024 Wees er snel bij: tot 30 juni poen voor je groen! 3 juni 2024 Hoe hack je de eetgewoontes van Groningse studenten? 30 mei 2024 Voedselcoaches starten met eerste training 29 mei 2024 Geen biodiversiteit, geen voedsel 23 mei 2024 Nijestee en Straatboer ontstenen voortuinen in Vinkhuizen 22 mei 2024 Manifest Stop Ecocide ondertekend door de gemeente Groningen 15 mei 2024 Witgoedactie helpt 3.500 bewoners naar een lagere energierekening 15 mei 2024 ‘Maai mei niet’: meer bloemen en insecten 7 mei 2024 Tientallen activiteiten tijdens Week van de Biodiversiteit