Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 20 april 2023

Stuur jouw groenproject in voor de Steenbreektrofee

De jury van de Steenbreektrofee is weer op zoek naar innovatieve projecten die bijdragen aan de vergroening van onze leefomgeving. Met deze verkiezing doet Stichting Steenbreek een oproep om creatieve oplossingen te delen, te laten groeien en zo anderen te inspireren! Geef jouw project op voor de verkiezing van 2023, aanmelden is eenvoudig.

‘Met creatieve oplossingen kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit, gezondheid en klimaatadaptatie. Het sociale domein speelt hierin een belangrijke rol, want juist samen zorgen we voor een groene, klimaatbestendige en gezonde leefomgeving!’ zegt directeur Roel van Dijk van Stichting Steenbreek.

Wie kan meedoen?
Zowel initiatieven op het niveau van de straat of wijk, als op niveau van dorp en stad zijn welkom. Dit kan van een buurtvereniging, wijkorganisatie, corporatie, ondernemer of inwoner zijn. De grootte van het project/initiatief is niet relevant om mee te doen aan deze verkiezing, maar je zit al in de uitvoering en niet meer in de ‘planfase’.

Deadline 21 mei
Inzenden kan tot uiterlijk 21 mei. In juni komt de jury bij elkaar om de inzendingen te beoordelen. In september is de bekendmaking van de winnaars. Ga naar steenbreek.nl/trofee voor inspiratie vanuit voorgaande jaren en de criteria, spelregels en het deelnameformulier.

Prijsuitreiking
Als winnaar van de verkiezing krijg je de prachtige Steenbreektrofee uitgereikt en ontvang je een uitgebreid adviesrapport van de vakjury. In dit rapport vind je een persoonlijke waardering en tips om jouw project toekomstbestendiger te maken. Daarnaast krijgt jouw project de nodige media-aandacht met onder andere een uitgebreid artikel in de Steenbreekspecial van Vakblad Groen.

Hoornse Meer in 2022 genomineerd
In 2022 is het project van het ontstenen en vergroenen van twee pleinen in de wijk Hoornse Meer in Groningen genomineerd voor de Steenbreektrofee 2022. Bewoners in de Hoornse Meer hebben het initiatief genomen voor een klimaatadaptieve, groenere en gezelligere inrichting. Om de biodiversiteit, klimaatbestendigheid én de leefomgeving te verbeteren. Samen met bewoners van de F.D. Rooseveltstraat en de R. Schumanstraat is de gemeente Groningen aan de slag gegaan met het uitwerken van de plannen en het vergroenen van de twee pleinen.

De Rooseveltstraat na het vergroenen.
6 juni 2023 Subsidie voor verkoelend groen dak 6 juni 2023 Wat merk jij van het veranderende klimaat? Laat het ons weten! 2 juni 2023 Groningen bouwt langste ongemaaide grasmat van Nederland 30 mei 2023 Eddy houdt zijn hoofd koel in de zomer met zijn groene tuintje in Binnenstad-Oost 8 mei 2023 Gratis Tegeltaxi haalt weer gewipte tegels op 24 april 2023 Doe mee met een gratis kookworkshop in jouw buurt 21 april 2023 Maai Mei Niet en maak kans op een tuinstoel 11 april 2023 Buurt knapt parkje de Feithhof op 30 maart 2023 West-Indische buurt: nieuwe riolering en meer divers groen 30 maart 2023 Groningers besparen deze winter massaal op energie 22 maart 2023 Leerlingen planten eigen tiny forest in Vinkhuizen 21 maart 2023 NK Tegelwippen in Groningen van start