Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 16 november 2023

Proef met waterdoorlatende bestrating voor bomen Kobaltstraat

De Kobaltstraat is op de schop. De bomen waren er in slechte conditie en moesten worden vervangen. In de huidige stenige omgeving was dat wel een uitdaging. Daarom hebben we een oplossing bedacht. Naast het vervangen van het groen, leggen we waterdoorlatende bestrating aan, grasbetonstenen. Hierdoor kan regenwater tijdens (hevige) regenbuien makkelijker wegstromen. Dit water is meteen voeding voor de bomen. Zo hopen we dat de bomen beter kunnen groeien.

In de bestrating laten we bovendien kleine bloemen en plantjes groeien. Auto’s kunnen gewoon op deze bestrating parkeren. Het gaat vooralsnog om een proef. We houden in de gaten hoe de planten en straat zich ontwikkelen.

De stroken voor de parkeerplaatsen en bomen worden aangelegd.

Met deze aanpak willen we de Kobaltstraat voorbereiden op de klimaatverandering. We verminderen hiermee hitte in de straat, vangen water op en versterken de biodiversiteit.

Eigen tuin
Je kunt zelf je tuin ook aanpassen aan het veranderende klimaat. Kijk hier hoe je je tuin klimaatvriendelijk maakt.

Er wordt druk gewerkt in de Kobaltstraat. Waterdoorlatende grasbetonstenen waar ook plantjes in kunnen groeien.
11 april 2024 Gratis Tegeltaxi rijdt weer vanaf 16 april 11 april 2024 Afkoelen tijdens hittegolven in Vinkhuizen en Hoogkerk 3 april 2024 25 euro korting op een regenton 28 maart 2024 Inkoopactie hybride warmtepompen 27 maart 2024 De Gouden Wortel Nominatie 27 maart 2024 Bezuinig ook met hulp van de energiecoach 22 maart 2024 Groener Groningen door NK Tegelwippen 11 maart 2024 Moesstraat samen in actie voor een groenere buurt 6 maart 2024 Goed nieuws! Extra subsidie voor Groningers die willen isoleren 6 maart 2024 Groningers kunnen nu zelf een fleurige geveltuin aanleggen 27 februari 2024 Geef de vogels in je tuin onderdak 19 februari 2024 Help mee aan het afstudeeronderzoek van Surya