Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 19 oktober 2022

Inwoners vergroenen tuinen in Vinkhuizen en organiseren groene markt in Helpman

Afgelopen zaterdag zijn de tuinen van 17 bewoners aan de Radiumstraat in Vinkhuizen vergroend. Dit is met een grote groep vrijwilligers gebeurd op initiatief van de wijkklimaatambassadeur van Vinkhuizen. Er zijn tegels verwijderd en vervangen door veel nieuwe planten. Ook de wijkklimaatambassadeurs van Duurzaam Helpman zijn bezig geweest met een vergroeningsactie. Zij organiseerden een groene markt tijdens de Duurzame Huizendag op 8 oktober.

Groene tuinen
Een groene leefomgeving of tuin is gezond voor mensen. Groen zorgt ervoor dat je je als mens gelukkiger voelt. Ook zorgt het ervoor dat de omgeving koeler blijft in de zomer, de grond kan beter regenwater opvangen én het is goed voor insecten en andere kleine dieren. Allemaal redenen waarom de bewoners aan de Radiumstraat meededen met deze actie en nu een groenere tuin hebben.
De wijkklimaatambassadeur van Vinkhuizen organiseerde de vergroening samen met woningcorporatie Nijestee, het Wijkoverleg en Sociaal Tuinieren van Stichting Present. Sociaal Tuinieren helpt mensen die het zelf niet (meer) lukt bij het vergroenen of onderhouden van hun tuin. Ze werken samen met buurtbewoners, zodat het projecten van en voor de buurt zijn.

Verschillende vrijwilligers hielpen de wijkbewoners.

Duurzame markt
Op de Duurzame Huizendag organiseerde de wijkklimaatambassadeurs in Helpman een groene markt in het Oude RKZ. Hier werden stekjes geruild, een energiecoach gaf informatie over energie besparen, elk uur konden inwoners een tuinontwerp winnen en er waren duurzame hapjes.

Groene markt in Helpman.
30 november 2022 Verticaal vergroenen in de Oosterpoort 28 november 2022 Forse korting op jonge boompjes 28 november 2022 Fusili feest voor winnaars Schoolkantine Challenge 23 november 2022 Dit jaar veel tegels gewipt in Groningen, doe je ook mee? 11 november 2022 Prijsplafond op energie voor alle huishoudens en kleinverbruikers 10 november 2022 Voor iedere tuin een boom 7 november 2022 Samen Koken in Groningen: Simpel, Lekker en Makkelijk 1 november 2022 Vrijwilligers maken Hoogkerk groener 19 oktober 2022 Het najaar is het vergeten plantseizoen 10 oktober 2022 Drukbezochte duurzame huizendag helpt bewoners op weg bij besparen in huis 10 oktober 2022 Boek nu gratis een energiecoach! 4 oktober 2022 Vergroening Hoornse Meer is een voorbeeldproject