Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 19 oktober 2022

Inwoners vergroenen tuinen in Vinkhuizen en organiseren groene markt in Helpman

Afgelopen zaterdag zijn de tuinen van 17 bewoners aan de Radiumstraat in Vinkhuizen vergroend. Dit is met een grote groep vrijwilligers gebeurd op initiatief van de wijkklimaatambassadeur van Vinkhuizen. Er zijn tegels verwijderd en vervangen door veel nieuwe planten. Ook de wijkklimaatambassadeurs van Duurzaam Helpman zijn bezig geweest met een vergroeningsactie. Zij organiseerden een groene markt tijdens de Duurzame Huizendag op 8 oktober.

Groene tuinen
Een groene leefomgeving of tuin is gezond voor mensen. Groen zorgt ervoor dat je je als mens gelukkiger voelt. Ook zorgt het ervoor dat de omgeving koeler blijft in de zomer, de grond kan beter regenwater opvangen én het is goed voor insecten en andere kleine dieren. Allemaal redenen waarom de bewoners aan de Radiumstraat meededen met deze actie en nu een groenere tuin hebben.
De wijkklimaatambassadeur van Vinkhuizen organiseerde de vergroening samen met woningcorporatie Nijestee, het Wijkoverleg en Sociaal Tuinieren van Stichting Present. Sociaal Tuinieren helpt mensen die het zelf niet (meer) lukt bij het vergroenen of onderhouden van hun tuin. Ze werken samen met buurtbewoners, zodat het projecten van en voor de buurt zijn.

Verschillende vrijwilligers hielpen de wijkbewoners.

Duurzame markt
Op de Duurzame Huizendag organiseerde de wijkklimaatambassadeurs in Helpman een groene markt in het Oude RKZ. Hier werden stekjes geruild, een energiecoach gaf informatie over energie besparen, elk uur konden inwoners een tuinontwerp winnen en er waren duurzame hapjes.

Groene markt in Helpman.
2 oktober 2023 Bezoek het Groningen Wipt Zich Groen-festival 2 oktober 2023 De Schoolkantine Challenge 19 september 2023 Duurzame Dinsdag 12 september 2023 Volop aandacht voor isolatie en verwarmen tijdens de najaarseditie Duurzame Huizendag 2023 11 september 2023 Wandel of fiets de klimaatroute en raak geïnspireerd 5 september 2023 Doe mee met de verspillingsvrije week 5 september 2023 Waar gaat dat heen? Leer zaterdag 9 september alles over het riool 15 augustus 2023 Duurzame Dinsdag 3 augustus 2023 Ontdekdag Riool, Water en Toekomst op 9 september 18 juli 2023 1100 Groningers werden rechercheur en tipten woekerplanten 18 juli 2023 Duurzame Dinsdag 30 juni 2023 Indringers gezocht!