Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 19 oktober 2022

Inwoners vergroenen tuinen in Vinkhuizen en organiseren groene markt in Helpman

Afgelopen zaterdag zijn de tuinen van 17 bewoners aan de Radiumstraat in Vinkhuizen vergroend. Dit is met een grote groep vrijwilligers gebeurd op initiatief van de wijkklimaatambassadeur van Vinkhuizen. Er zijn tegels verwijderd en vervangen door veel nieuwe planten. Ook de wijkklimaatambassadeurs van Duurzaam Helpman zijn bezig geweest met een vergroeningsactie. Zij organiseerden een groene markt tijdens de Duurzame Huizendag op 8 oktober.

Groene tuinen
Een groene leefomgeving of tuin is gezond voor mensen. Groen zorgt ervoor dat je je als mens gelukkiger voelt. Ook zorgt het ervoor dat de omgeving koeler blijft in de zomer, de grond kan beter regenwater opvangen én het is goed voor insecten en andere kleine dieren. Allemaal redenen waarom de bewoners aan de Radiumstraat meededen met deze actie en nu een groenere tuin hebben.
De wijkklimaatambassadeur van Vinkhuizen organiseerde de vergroening samen met woningcorporatie Nijestee, het Wijkoverleg en Sociaal Tuinieren van Stichting Present. Sociaal Tuinieren helpt mensen die het zelf niet (meer) lukt bij het vergroenen of onderhouden van hun tuin. Ze werken samen met buurtbewoners, zodat het projecten van en voor de buurt zijn.

Verschillende vrijwilligers hielpen de wijkbewoners.

Duurzame markt
Op de Duurzame Huizendag organiseerde de wijkklimaatambassadeurs in Helpman een groene markt in het Oude RKZ. Hier werden stekjes geruild, een energiecoach gaf informatie over energie besparen, elk uur konden inwoners een tuinontwerp winnen en er waren duurzame hapjes.

Groene markt in Helpman.
27 februari 2024 Geef de vogels in je tuin onderdak 19 februari 2024 Help mee aan het afstudeeronderzoek van Surya 19 februari 2024 Verrekte (nuttig die) dieren! 19 februari 2024 Scholen aan de slag met kooklessen 12 februari 2024 Gemeente goed op schema met aanplanten van 5.000 bomen 31 januari 2024 365 dagen per jaar gluren bij je duurzame buren 30 januari 2024 Hoe staat het met het klimaat in jouw straat? 23 januari 2024 Duurzaam ondernemen: Demi+ leidt de weg met regenwaterinitiatief 16 januari 2024 Vraag subsidie aan en krijg poen voor je groen! 9 januari 2024 Meld je groep snel aan voor Junior Klimaatcoach 14 december 2023 Autodelen populair in Groningen: kom ook naar de bijeenkomst 4 december 2023 Johan de Wittstraat groener dan groen