Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 19 oktober 2022

Inwoners vergroenen tuinen in Vinkhuizen en organiseren groene markt in Helpman

Afgelopen zaterdag zijn de tuinen van 17 bewoners aan de Radiumstraat in Vinkhuizen vergroend. Dit is met een grote groep vrijwilligers gebeurd op initiatief van de wijkklimaatambassadeur van Vinkhuizen. Er zijn tegels verwijderd en vervangen door veel nieuwe planten. Ook de wijkklimaatambassadeurs van Duurzaam Helpman zijn bezig geweest met een vergroeningsactie. Zij organiseerden een groene markt tijdens de Duurzame Huizendag op 8 oktober.

Groene tuinen
Een groene leefomgeving of tuin is gezond voor mensen. Groen zorgt ervoor dat je je als mens gelukkiger voelt. Ook zorgt het ervoor dat de omgeving koeler blijft in de zomer, de grond kan beter regenwater opvangen én het is goed voor insecten en andere kleine dieren. Allemaal redenen waarom de bewoners aan de Radiumstraat meededen met deze actie en nu een groenere tuin hebben.
De wijkklimaatambassadeur van Vinkhuizen organiseerde de vergroening samen met woningcorporatie Nijestee, het Wijkoverleg en Sociaal Tuinieren van Stichting Present. Sociaal Tuinieren helpt mensen die het zelf niet (meer) lukt bij het vergroenen of onderhouden van hun tuin. Ze werken samen met buurtbewoners, zodat het projecten van en voor de buurt zijn.

Verschillende vrijwilligers hielpen de wijkbewoners.

Duurzame markt
Op de Duurzame Huizendag organiseerde de wijkklimaatambassadeurs in Helpman een groene markt in het Oude RKZ. Hier werden stekjes geruild, een energiecoach gaf informatie over energie besparen, elk uur konden inwoners een tuinontwerp winnen en er waren duurzame hapjes.

Groene markt in Helpman.
19 juni 2024 Binnenplaats De Frontier van saai grasveld naar bloeiende binnentuin 19 juni 2024 Duurzame dinsdag #10 18 juni 2024 Groen op wand voor voormalig casino 17 juni 2024 Wees er snel bij: tot 30 juni poen voor je groen! 3 juni 2024 Hoe hack je de eetgewoontes van Groningse studenten? 30 mei 2024 Voedselcoaches starten met eerste training 29 mei 2024 Geen biodiversiteit, geen voedsel 23 mei 2024 Nijestee en Straatboer ontstenen voortuinen in Vinkhuizen 22 mei 2024 Manifest Stop Ecocide ondertekend door de gemeente Groningen 15 mei 2024 Witgoedactie helpt 3.500 bewoners naar een lagere energierekening 15 mei 2024 ‘Maai mei niet’: meer bloemen en insecten 7 mei 2024 Tientallen activiteiten tijdens Week van de Biodiversiteit