Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 18 september 2022

Groningen in de race voor Steenbreektrofee

Groningen in de race voor Steenbreektrofee

Het project van het ontstenen en vergroenen van twee pleinen in de wijk Hoornse Meer in Groningen is genomineerd voor de Steenbreektrofee 2022. Samen met twee andere projecten in Nederland strijdt de woonwijk om de prijs.

Twee pleinen

Bewoners in de Hoornse Meer hebben het initiatief genomen voor een klimaatadaptieve, groenere en gezelligere inrichting. Om de biodiversiteit, klimaatbestendigheid én de leefomgeving te verbeteren. Samen met bewoners van de F.D. Rooseveltstraat en de R. Schumanstraat is de gemeente Groningen aan de slag gegaan met het uitwerken van de plannen en het vergroenen van de twee pleinen.

Blij verrast
“De jury was blij verrast met de enorme energie waarmee iedereen zorgt voor het vergroenen van onze leefomgeving. De urgentie voor meer groen begint in steeds meer lagen van de samenleving door te dringen. Soms kan één persoon al de sturende kracht zijn om verandering aan te jagen”, aldus juryvoorzitter Margot Ribberink. “Maar de kracht van samenwerking met diverse partijen blijft de sleutel tot succes”. De winnaar van de Steenbreektrofee 2022 wordt bekend gemaakt tijdens de Nationale Groendag op 27 september. In 2022 werkt de gemeente vanuit Steenbreek aan het vergroenen van vijf versteende pleinen in Vinkhuizen.

4 december 2023 Johan de Wittstraat groener dan groen 1 december 2023 Bomengroep Grote Markt nu helemaal compleet 27 november 2023 Voor de echte mini-masterchefs 27 november 2023 De toekomst van voedsel: wat ligt er op ons bord? 21 november 2023 Duurzame Dinsdag #6 16 november 2023 Proef met waterdoorlatende bestrating voor bomen Kobaltstraat 15 november 2023 Basisschoolleerlingen planten eerste bomen klimaatbos bij Roodehaan 13 november 2023 Nieuw: videoserie Bomen over Bomen 13 november 2023 B&W willen eigenaren grote percelen zelf regenwater laten opvangen 8 november 2023 De vergroende Nieuwe Sint Jansstraat zaterdag op tv 6 november 2023 Eerste boom van bomengroep Grote Markt geplant 31 oktober 2023 Gemeente ziet vraag naar autodelen groeien en helpt bewoners