De toekomst van voedsel: wat ligt er op ons bord?
Op 5 november tijdens het Let's Gro festival vond de talkshow over de toekomst van ons voedsel plaats. Welk effect heeft voedselproductie op onze leefomgeving en gezondheid? Wat ligt er straks op ons bord? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen recht heeft op gezond eten? En wat betekent dit alles voor ons voedselsysteem en de toekomstbestendigheid ervan?
Lara Harbers en Nathan de Vries gingen in gesprek met verschillende experts op het gebied van ons voedsel. Aan tafel zaten: Thomas Oudman (de Correspondent), Sanderine Nonhebel (RUG), Brigit Toebes (RUG), Martijn Jacobs (Anne&Max), Julia Kappert (the green shift), Bas Welvering (De Blije Bodem), Sophie van Asselt (Martini Ziekenhuis) en Kirsten de Wrede (wethouder gemeente Groningen).
Wil jij meer weten over ons voedsel en het systeem waar we onderdeel van zijn?
Luister de opname terug via deze link.
Foto van Jesse Schaap