Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 8 juli 2024

Buurtbewoners Semarangstraat vergroenen boomspiegels

In de Semarangstraat in Groningen hebben buurtbewoners afgelopen zaterdag enkele boomspiegels voorzien van mooie planten. Hierdoor is de straat weer iets groener en fleuriger geworden!

Bewoners in de Semarangstraat hebben tien boomspiegels, ook wel boomtuintjes genoemd, geadopteerd. Zij zorgen voor het onderhoud ervan. Zaterdag was er een Straatbabbel in de buurt. Naast gezellig met elkaar praten, staken de buren ook de handen uit de mouwen en zijn er planten in de grond gezet rondom enkele bomen. GoeieBuurt, een bewonerscoöperatie voor de Korrewegwijk en De Hoogte die ook de Straatbabbel organiseerde, heeft de planten geregeld waarvoor er een aanvraag is ingediend bij het Wijkfonds. Ook heeft GoeieBuurt geholpen bij het aanvragen van boomspiegels bij de gemeente Groningen.

Bewoners gaan gezamenlijk aan de slag.

Ook een boomspiegel?
Wie ook een boomspiegel in Korrewegwijk en De Hoogte wil adopteren kan contact opnemen met GoeieBuurt. Lees hier meer over het aanvragen van boomspiegelselders in de gemeente.

De eerste planten gaan de grond in. Er wordt zelfs een sleg of tuinhamer bij de inrichting van de boomspiegel gebruikt. De Semarangstraat heeft al een aantal fleurige boomspiegels.
10 juli 2024 Duurzaam Groningen komt naar je toe! 10 juli 2024 Meld je aan voor Timmerdorp! 26 juni 2024 3 juli hittebingo in Dorpshuis Hoogkerk 24 juni 2024 Wandel of fiets langs inspirerende, groene plekken 19 juni 2024 Binnenplaats De Frontier van saai grasveld naar bloeiende binnentuin 19 juni 2024 Duurzame dinsdag #10 18 juni 2024 Groen op wand voor voormalig casino 17 juni 2024 Wees er snel bij: tot 30 juni poen voor je groen! 3 juni 2024 Hoe hack je de eetgewoontes van Groningse studenten? 30 mei 2024 Voedselcoaches starten met eerste training 29 mei 2024 Geen biodiversiteit, geen voedsel 23 mei 2024 Nijestee en Straatboer ontstenen voortuinen in Vinkhuizen