Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 11 april 2023

Buurt knapt parkje de Feithhof op

De afgelopen periode is het parkje aan het einde van de J.A. Feithstraat in de Herewegbuurt in Groningen op initiatief van buurtbewoners opgeknapt. Bewoners doopten het parkje eerder al om tot ‘de Feithhof’. Het doel van het opknappen is het behouden en vergroten van de biodiversiteit. En het verhogen van de leefbaarheid en sociale cohesie in de buurt.

De bewoners maakten een plan van aanpak en leverden deze aan bij de gemeente. Inmiddels zijn er bomen en struiken gesnoeid, het wandelpad is hersteld en er zijn stalen buitenranden aangelegd. Aan de rand tegen het spoor maakten de bewoners een houtwal. Verder is hedera in de straat geplant rondom de ondergrondse afvalcontainer en fietsenrekken. Ook hingen ze nestkastjes op in de straat en in de Feithhof. De buurtvereniging financierde een paar van deze nestkastjes.

Planten
Op zaterdag 1 april begonnen de buurtbewoners met het vullen van de bakken met planten. Met vereende krachten en onder het genot van koffie en taart, was de klus in een paar uur afgerond. Andere klussen, zoals de achterkant van de bank rondom de bevrijdingsboom en de bouw van een insectenhotel, staan binnenkort op de planning. In het najaar gaan de bewoners bollen planten tussen de hedera. Het onderhoud van de Feithhof wordt door de bewoners zelf gedaan.

Subsidie

Wil je ook meer groen aanbrengen in je eigen tuin of regenwater opvangen? Hiervoor kun je als inwoner van de gemeente Groningen subsidie aanvragen. Kijk daarvoor op deze pagina. Voor het plaatsen van nestkastjes of insectenhotels is er een kortingsactie. Meer informatie hierover staat op de website Natuurlijk woon je in Groningen.

19 juni 2024 Binnenplaats De Frontier van saai grasveld naar bloeiende binnentuin 19 juni 2024 Duurzame dinsdag #10 18 juni 2024 Groen op wand voor voormalig casino 17 juni 2024 Wees er snel bij: tot 30 juni poen voor je groen! 3 juni 2024 Hoe hack je de eetgewoontes van Groningse studenten? 30 mei 2024 Voedselcoaches starten met eerste training 29 mei 2024 Geen biodiversiteit, geen voedsel 23 mei 2024 Nijestee en Straatboer ontstenen voortuinen in Vinkhuizen 22 mei 2024 Manifest Stop Ecocide ondertekend door de gemeente Groningen 15 mei 2024 Witgoedactie helpt 3.500 bewoners naar een lagere energierekening 15 mei 2024 ‘Maai mei niet’: meer bloemen en insecten 7 mei 2024 Tientallen activiteiten tijdens Week van de Biodiversiteit