Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 11 april 2023

Buurt knapt parkje de Feithhof op

De afgelopen periode is het parkje aan het einde van de J.A. Feithstraat in de Herewegbuurt in Groningen op initiatief van buurtbewoners opgeknapt. Bewoners doopten het parkje eerder al om tot ‘de Feithhof’. Het doel van het opknappen is het behouden en vergroten van de biodiversiteit. En het verhogen van de leefbaarheid en sociale cohesie in de buurt.

De bewoners maakten een plan van aanpak en leverden deze aan bij de gemeente. Inmiddels zijn er bomen en struiken gesnoeid, het wandelpad is hersteld en er zijn stalen buitenranden aangelegd. Aan de rand tegen het spoor maakten de bewoners een houtwal. Verder is hedera in de straat geplant rondom de ondergrondse afvalcontainer en fietsenrekken. Ook hingen ze nestkastjes op in de straat en in de Feithhof. De buurtvereniging financierde een paar van deze nestkastjes.

Planten
Op zaterdag 1 april begonnen de buurtbewoners met het vullen van de bakken met planten. Met vereende krachten en onder het genot van koffie en taart, was de klus in een paar uur afgerond. Andere klussen, zoals de achterkant van de bank rondom de bevrijdingsboom en de bouw van een insectenhotel, staan binnenkort op de planning. In het najaar gaan de bewoners bollen planten tussen de hedera. Het onderhoud van de Feithhof wordt door de bewoners zelf gedaan.

Subsidie

Wil je ook meer groen aanbrengen in je eigen tuin of regenwater opvangen? Hiervoor kun je als inwoner van de gemeente Groningen subsidie aanvragen. Kijk daarvoor op deze pagina. Voor het plaatsen van nestkastjes of insectenhotels is er een kortingsactie. Meer informatie hierover staat op de website Natuurlijk woon je in Groningen.

2 oktober 2023 Bezoek het Groningen Wipt Zich Groen-festival 2 oktober 2023 De Schoolkantine Challenge 19 september 2023 Duurzame Dinsdag 12 september 2023 Volop aandacht voor isolatie en verwarmen tijdens de najaarseditie Duurzame Huizendag 2023 11 september 2023 Wandel of fiets de klimaatroute en raak geïnspireerd 5 september 2023 Doe mee met de verspillingsvrije week 5 september 2023 Waar gaat dat heen? Leer zaterdag 9 september alles over het riool 15 augustus 2023 Duurzame Dinsdag 3 augustus 2023 Ontdekdag Riool, Water en Toekomst op 9 september 18 juli 2023 1100 Groningers werden rechercheur en tipten woekerplanten 18 juli 2023 Duurzame Dinsdag 30 juni 2023 Indringers gezocht!