Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 11 april 2023

Buurt knapt parkje de Feithhof op

De afgelopen periode is het parkje aan het einde van de J.A. Feithstraat in de Herewegbuurt in Groningen op initiatief van buurtbewoners opgeknapt. Bewoners doopten het parkje eerder al om tot ‘de Feithhof’. Het doel van het opknappen is het behouden en vergroten van de biodiversiteit. En het verhogen van de leefbaarheid en sociale cohesie in de buurt.

De bewoners maakten een plan van aanpak en leverden deze aan bij de gemeente. Inmiddels zijn er bomen en struiken gesnoeid, het wandelpad is hersteld en er zijn stalen buitenranden aangelegd. Aan de rand tegen het spoor maakten de bewoners een houtwal. Verder is hedera in de straat geplant rondom de ondergrondse afvalcontainer en fietsenrekken. Ook hingen ze nestkastjes op in de straat en in de Feithhof. De buurtvereniging financierde een paar van deze nestkastjes.

Planten
Op zaterdag 1 april begonnen de buurtbewoners met het vullen van de bakken met planten. Met vereende krachten en onder het genot van koffie en taart, was de klus in een paar uur afgerond. Andere klussen, zoals de achterkant van de bank rondom de bevrijdingsboom en de bouw van een insectenhotel, staan binnenkort op de planning. In het najaar gaan de bewoners bollen planten tussen de hedera. Het onderhoud van de Feithhof wordt door de bewoners zelf gedaan.

Subsidie

Wil je ook meer groen aanbrengen in je eigen tuin of regenwater opvangen? Hiervoor kun je als inwoner van de gemeente Groningen subsidie aanvragen. Kijk daarvoor op deze pagina. Voor het plaatsen van nestkastjes of insectenhotels is er een kortingsactie. Meer informatie hierover staat op de website Natuurlijk woon je in Groningen.

27 februari 2024 Geef de vogels in je tuin onderdak 19 februari 2024 Help mee aan het afstudeeronderzoek van Surya 19 februari 2024 Verrekte (nuttig die) dieren! 19 februari 2024 Scholen aan de slag met kooklessen 12 februari 2024 Gemeente goed op schema met aanplanten van 5.000 bomen 31 januari 2024 365 dagen per jaar gluren bij je duurzame buren 30 januari 2024 Hoe staat het met het klimaat in jouw straat? 23 januari 2024 Duurzaam ondernemen: Demi+ leidt de weg met regenwaterinitiatief 16 januari 2024 Vraag subsidie aan en krijg poen voor je groen! 9 januari 2024 Meld je groep snel aan voor Junior Klimaatcoach 14 december 2023 Autodelen populair in Groningen: kom ook naar de bijeenkomst 4 december 2023 Johan de Wittstraat groener dan groen