Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 11 april 2023

Buurt knapt parkje de Feithhof op

De afgelopen periode is het parkje aan het einde van de J.A. Feithstraat in de Herewegbuurt in Groningen op initiatief van buurtbewoners opgeknapt. Bewoners doopten het parkje eerder al om tot ‘de Feithhof’. Het doel van het opknappen is het behouden en vergroten van de biodiversiteit. En het verhogen van de leefbaarheid en sociale cohesie in de buurt.

De bewoners maakten een plan van aanpak en leverden deze aan bij de gemeente. Inmiddels zijn er bomen en struiken gesnoeid, het wandelpad is hersteld en er zijn stalen buitenranden aangelegd. Aan de rand tegen het spoor maakten de bewoners een houtwal. Verder is hedera in de straat geplant rondom de ondergrondse afvalcontainer en fietsenrekken. Ook hingen ze nestkastjes op in de straat en in de Feithhof. De buurtvereniging financierde een paar van deze nestkastjes.

Planten
Op zaterdag 1 april begonnen de buurtbewoners met het vullen van de bakken met planten. Met vereende krachten en onder het genot van koffie en taart, was de klus in een paar uur afgerond. Andere klussen, zoals de achterkant van de bank rondom de bevrijdingsboom en de bouw van een insectenhotel, staan binnenkort op de planning. In het najaar gaan de bewoners bollen planten tussen de hedera. Het onderhoud van de Feithhof wordt door de bewoners zelf gedaan.

Subsidie

Wil je ook meer groen aanbrengen in je eigen tuin of regenwater opvangen? Hiervoor kun je als inwoner van de gemeente Groningen subsidie aanvragen. Kijk daarvoor op deze pagina. Voor het plaatsen van nestkastjes of insectenhotels is er een kortingsactie. Meer informatie hierover staat op de website Natuurlijk woon je in Groningen.

6 juni 2023 Subsidie voor verkoelend groen dak 6 juni 2023 Wat merk jij van het veranderende klimaat? Laat het ons weten! 2 juni 2023 Groningen bouwt langste ongemaaide grasmat van Nederland 30 mei 2023 Eddy houdt zijn hoofd koel in de zomer met zijn groene tuintje in Binnenstad-Oost 8 mei 2023 Gratis Tegeltaxi haalt weer gewipte tegels op 24 april 2023 Doe mee met een gratis kookworkshop in jouw buurt 21 april 2023 Maai Mei Niet en maak kans op een tuinstoel 20 april 2023 Stuur jouw groenproject in voor de Steenbreektrofee 30 maart 2023 West-Indische buurt: nieuwe riolering en meer divers groen 30 maart 2023 Groningers besparen deze winter massaal op energie 22 maart 2023 Leerlingen planten eigen tiny forest in Vinkhuizen 21 maart 2023 NK Tegelwippen in Groningen van start