Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 1 november 2022

Vrijwilligers maken Hoogkerk groener

Een groep inwoners heeft Hoogkerk een beetje groener gemaakt. De parkeerplaats aan de Zuiderweg direct ten zuiden van de spoorovergang is een versteende omgeving zonder veel aantrekkelijk groen. Daar is nu verandering in aangebracht. Op 22 oktober zijn Hoogkerkers aan de slag gegaan met het verwijderen van enkele vierkante meters aan tegels. Vervolgens heeft de gemeente Groningen de vakken opgevuld met vruchtbare grond. Afgelopen zaterdag heeft een team van buurtbewoners er planten en struiken ingezet. Het resultaat: een opgefleurd straatbeeld!

Wijkklimaatambassadeur in actie
De actie is georganiseerd door de Vereniging Wijkraad Hoogkerk en leden van de Groene Bruggenbouwers, die wijkklimaatambassadeur zijn van Hoogkerk. Ze kregen in dit project steun van de Natuur en Milieufederatie Groningen en de gemeente.

Zaterdag 29 oktober stak een groep vrijwilligers de handen uit de mouwen. Iedereen is blij met het eindresultaat. Komend voorjaar kan het groeien tot een fleurig geheel. De vrijwilligers zijn een week voor het planten gestart met het verwijderen van een flink aantal grijze stoeptegels.
30 november 2022 Verticaal vergroenen in de Oosterpoort 28 november 2022 Forse korting op jonge boompjes 28 november 2022 Fusili feest voor winnaars Schoolkantine Challenge 23 november 2022 Dit jaar veel tegels gewipt in Groningen, doe je ook mee? 11 november 2022 Prijsplafond op energie voor alle huishoudens en kleinverbruikers 10 november 2022 Voor iedere tuin een boom 7 november 2022 Samen Koken in Groningen: Simpel, Lekker en Makkelijk 19 oktober 2022 Het najaar is het vergeten plantseizoen 19 oktober 2022 Inwoners vergroenen tuinen in Vinkhuizen en organiseren groene markt in Helpman 10 oktober 2022 Drukbezochte duurzame huizendag helpt bewoners op weg bij besparen in huis 10 oktober 2022 Boek nu gratis een energiecoach! 4 oktober 2022 Vergroening Hoornse Meer is een voorbeeldproject