Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

18 april 2024

Leer hoe je kinderkookworkshops geeft - meld je aan voor de training

https://www.jonglereneten.nl/m...Wil je graag kooklessen geven op scholen? Maar weet je niet waar je moet beginnen of kun je wel wat extra inspiratie en een netwerk gebruiken? Volg dan de training ‘Koken op school’ van School of Food, Jong Leren Eten en de gemeente Groningen.
Je leert hoe je op een laagdrempelige manier een kookles opzet, met of zonder keuken, voor een hele klas of juist kleine groepjes. Ook gaan we dieper in op planning, logistiek en het didactische stuk van koken met kinderen. Je wordt volop geïnspireerd om met duurzaamheid en gezondheid aan de slag te gaan, twee belangrijke thema’s die met voeding aan bod komen. Vanuit scholen is er een toenemende vraag naar workshopleiders en gastdocenten. Met het volgen van deze training krijg je dan ook toegang tot ons netwerk van scholen.

Let op:
- De training is niet mét kinderen, maar geeft je handvatten om zelf een kookles voor kinderen op te zetten.
- Toegang tot ons netwerk betekent niet automatisch dat je daarmee verzekerd bent van (voldoende) werk.

Voor wie?
Diëtisten/voedingsvoorlichters, (leerling) koks, cateraars, moestuincoaches en buurtsportcoaches die gericht aan de slag willen met koken op basisscholen (en/of BSO’s/kinderopvang/buurtcentra) in Groningen en omstreken.

Wat kost het?
Dankzij de ondersteuning van de VSD (Verlengde Schooldag) gemeente Groningen én Jong Leren Eten Groningen kan deze training aangeboden worden met een deelnemersbijdrage van €65,- p.p. In ruil daarvoor verwachten wij dat je als deelnemer na afloop van de training zichtbaar wordt op een online platform zodat je benaderbaar bent als gastlesdocent voor scholen.

Waar en wanneer?
De training bestaat uit twee dagdelen.
· Lesdag 1: woensdag 29 mei van 13.00 tot 17.00 uur
· Lesdag 2: woensdagmiddag 10 juli 13.00 tot 17.00 uur
Beide lesdagen vinden plaats in de Klaproos aan de Klaprooslaan 13b in Groningen (Oosterpark).

Ben je enthousiast en wil je meedoen?
Meld je dan aan via de link. Van tevoren vindt er een telefonische intake plaats. Pas hierna is je deelname bevestigd. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via deze link. Uiterste aanmelddatum is 15 mei.

23 mei 2024 Nijestee en Straatboer ontstenen voortuinen in Vinkhuizen 22 mei 2024 Manifest Stop Ecocide ondertekend door de gemeente Groningen 15 mei 2024 Witgoedactie helpt 3.500 bewoners naar een lagere energierekening 15 mei 2024 ‘Maai mei niet’: meer bloemen en insecten 7 mei 2024 Tientallen activiteiten tijdens Week van de Biodiversiteit 1 mei 2024 Bewoners Pioenstraat vergroenen hun stoep 26 april 2024 Jongeren plaatsen bloemenmatten in Hoogkerk 25 april 2024 Fleur, kleur en biodiversiteit in Beijum 18 april 2024 Maai Mei Niet 17 april 2024 Het is voorjaar: vergroen je huis en tuin en ontvang subsidie 17 april 2024 Duurzame dinsdag #9 17 april 2024 Basisschool Karrepad opent eigen Kookstudio