Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 22 mei 2024

Manifest Stop Ecocide ondertekend door de gemeente Groningen

Wethouder Kirsten de Wrede ondertekent het manifest onder toezicht oog van Tanja Beentjes van Stichting Stop Ecocide.

Het gaat niet goed met onze ecosystemen, zowel wereldwijd als lokaal. Ecosystemen en biodiversiteit zijn van cruciaal belang voor de natuur en dus ook de mens. Daarom heeft wethouder Kirsten de Wrede namens de gemeente Groningen vandaag het manifest Stop Ecocide ondertekend, op de internationale dag van de biodiversiteit.

De gemeente erkent ecocide als een groot probleem met negatieve gevolgen voor de leefbaarheid. Met de ondertekening van het manifest uit Groningen haar zorgen voor de staat van de biodiversiteit en het milieu. Wethouder De Wrede: “We zien al decennia dat de biodiversiteit aan het afnemen is. Een miljoen soorten dieren en planten wordt met uitsterven bedreigd. Ook in Nederland staat de biodiversiteit onder druk. We voelen als gemeente een grote verantwoordelijkheid en urgentie om de biodiversiteit te verbeteren om onze gemeente leefbaar te houden voor de generaties na ons.”

Wil je weten wat je zelf kunt doen om de biodiversiteit te helpen? Doe dan mee aan een van de 40 activiteiten tijdens de Week van de Biodiversiteit die de gemeente samen met acht natuurorganisaties organiseert van woensdag 22 tot en met zaterdag 25 mei. De Wrede: “Zelf een handje helpen om de natuur sterker te maken is niet ingewikkeld maar heel simpel. Naast dat de activiteiten heel interessant zijn, is het ook heel leuk om bezig te zijn met de natuur.” Kijk voor alle activiteiten op duurzaamgroningen.nl/biodiversiteit.

Presentatie van de Stichting Stop Ecocide in het Forum.
19 juni 2024 Binnenplaats De Frontier van saai grasveld naar bloeiende binnentuin 19 juni 2024 Duurzame dinsdag #10 18 juni 2024 Groen op wand voor voormalig casino 17 juni 2024 Wees er snel bij: tot 30 juni poen voor je groen! 3 juni 2024 Hoe hack je de eetgewoontes van Groningse studenten? 30 mei 2024 Voedselcoaches starten met eerste training 29 mei 2024 Geen biodiversiteit, geen voedsel 23 mei 2024 Nijestee en Straatboer ontstenen voortuinen in Vinkhuizen 15 mei 2024 Witgoedactie helpt 3.500 bewoners naar een lagere energierekening 15 mei 2024 ‘Maai mei niet’: meer bloemen en insecten 7 mei 2024 Tientallen activiteiten tijdens Week van de Biodiversiteit 1 mei 2024 Bewoners Pioenstraat vergroenen hun stoep