Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

2 juni 2023

Groningen bouwt langste ongemaaide grasmat van Nederland

Inwoners die meededen aan de ‘Maai Mei Niet’ actie van Duurzaam Groningen, het duurzaamheidsplatform van de gemeente Groningen bouwden samen de langste ongemaaide grasmat van Nederland.

Meer dan 260 deelnemers deden mee en hebben zo samen met de gemeente een oppervlakte van zo’n 96 voetbalvelden niet gemaaid. Na afloop stuurden deelnemers een foto in van hun ongemaaide grasmat en bouwden zo mee aan de langste digitale grasmat ooit in Nederland. Ook maakten zij kans op een ludieke tuinstoel met daarop de tekst: ‘Red de planeet op je luie …’ De video is te bewonderen op de website en social media kanalen van Duurzaam Groningen.

Door niet te maaien of minder te maaien komen er meer plantensoorten en daarmee insecten en bijen terug. Wethouder Kirsten de Wrede: “Een maand niet maaien kan voor wel tien keer meer bijen zorgen. En die bijen zijn belangrijk voor zo'n zestig procent van onze voedselgewassen. Daarnaast zorgt langer gras voor minder droogte en warmte. Zo zitten we er dus koeler bij deze zomer.”

De gemeente en Duurzaam Groningen steunen met deze actie het landelijke initiatief Maai Mei Niet.

30 januari 2024 2000 Groningse huishoudens bespaarden met energiecoach 13 december 2023 73 kinderen kookten duurzaam en gezond: “Ik wist niet dat je met bonen hamburgers kon maken” 15 november 2023 Ruim 126.000 tegels gewipt in Groningen! 18 juli 2023 1100 Groningers werden rechercheur en tipten woekerplanten 1 juni 2023 Duurzaam Groningen bestaat 1 jaar 24 januari 2023 Regentonactie een succes, in april vervolg 21 september 2022 Groningers uit 7 buurten aan de slag voor het klimaatbestendiger maken van hun buurt