Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

13 december 2023

73 kinderen kookten duurzaam en gezond: “Ik wist niet dat je met bonen hamburgers kon maken”

Tijdens het Let's Gro festival zijn er bij 7 wijkcentra gekookt met in totaal 73 kinderen van 7 tot 12 jaar. Dit werd gedaan bij: Tuinpad, Tuinindestad, Trefpunt Beijum, Noordlaren Kids Club, Klaprooslaan 13B, Groenenberg, en De Duindoorn. Het doel van de kookworkshops was om kinderen in aanraking te laten komen met koken en ook bewuster te maken van gezonde voeding en dit was een groot succes!

De deelnemende kinderen gaven aan dat de workshops zowel leuk als leerzaam waren. Vooral het gezamenlijk koken, het bereiden van Koreaanse pannenkoekjes, en het eten van hun eigen gemaakte gerechten vonden ze geweldig. Ondanks enkele kleine ongemakken, zoals het schrapen van wortels en het prikken van de ogen bij het snijden van de lente-ui, waren alle kinderen zeer positief en vooral trots op wat ze gemaakt hadden.

De kinderen gaven aan veel nieuwe dingen te hebben geleerd, van hoe je knoflook moet snijden tot het bereiden van Koreaanse pannenkoekjes en soep. Ze ontdekten dat koken niet alleen leerzaam is maar ook erg leuk kan zijn. We vroegen de kinderen ook om tips om de kookworkshops in de toekomst te verbeteren. Hierbij gaven sommige kinderen aan: dat ze wel meer gerechten wilden maken, dat ze ouders wilden betrekken, en het ze leuk lijkt om samen aan één groot gerecht te werken.

“Ik wist niet dan je met bonen hamburgers kon maken” 

De kookworkshops werden zeer positief beoordeeld, met een gemiddelde cijfer van een 8,5. De kinderen gaven aan dat ze graag in de toekomst weer zouden willen deelnemen aan vergelijkbare workshops, en deze ook aan zouden raden aan hun vriendjes.

“Het was gewoon top!!!” 

Ook de wijkcentra die de workshops organiseerden waren erg enthousiast en vonden het een waardevolle en leerzame ervaring. Ze gaven het verloop van de workshops gemiddeld een 8,4.

“Dit was een succes. Ik zou heel graag zoiets elke maand willen aanbieden.”

In 2024 gaan we de kookworkshop verder uitbreiden om nog meer inwoners van onze gemeente te bereiken samen met de wijkcentra, scholen en andere initiatieven in de gemeente.

30 januari 2024 2000 Groningse huishoudens bespaarden met energiecoach 15 november 2023 Ruim 126.000 tegels gewipt in Groningen! 18 juli 2023 1100 Groningers werden rechercheur en tipten woekerplanten 2 juni 2023 Groningen bouwt langste ongemaaide grasmat van Nederland 1 juni 2023 Duurzaam Groningen bestaat 1 jaar 24 januari 2023 Regentonactie een succes, in april vervolg 21 september 2022 Groningers uit 7 buurten aan de slag voor het klimaatbestendiger maken van hun buurt