Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Elly Bernard 6 maart 2024

Goed nieuws! Extra subsidie voor Groningers die willen isoleren

1,65 miljard euro beschikbaar voor isolatieaanpak (maatregel 29 van Nij Begun) in Groningen en Noord-Drenthe

Woon je in de provincie Groningen of in Noord-Drenthe (gemeenten Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo) en heb je na 25 april 2023 je huis geïsoleerd of ben je dat van plan? Dan hebben we heel goed nieuws voor jou! Je krijgt hiervoor namelijk, met terugwerkende kracht, extra subsidie. Alle noodzakelijke isolatiemaatregelen tot de standaard voor woningisolatie vallen onder de regeling.

Vanaf het eerste kwartaal van 2025 kun je de subsidie aanvragen voor investeringen die je gaat doen of gedaan hebt in isolatiemaatregelen. Deze subsidie kan oplopen van 50% vergoeding (maximaal 20.000 euro) tot 100% vergoeding met een maximum van 40.000 euro. Daarbij is de bestaande landelijke ISDE-subsidie meegerekend.
Er zijn 4 verschillende groepen benoemd. Je leest er hier meer over.
TIP! Bewaar aankoopbonnen en facturen. Je hebt deze nodig voor de aanvraag.


Bij het uitwerken van de isolatieaanpak geven Rijk en regio prioriteit aan de meest kwetsbare huishoudens. En aan degenen die het hardst zijn getroffen door de gevolgen van de aardbevingen en versterkingsoperatie. Bovendien is het belangrijk om de verschillen in het versterkingsgebied tussen buren in dezelfde straat of wijk, zoveel mogelijk te beperken en dempen. Deze aanpak is hierin een belangrijke eerste stap.

Huur je een woning? Ook dan heb je profijt van deze regeling. Woningcorporaties in Groningen en Noord-Drenthe krijgen 200 miljoen euro voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen aan huurwoningen. Daarbij is met hen afgesproken dat de isolatiemaatregelen niet betekenen dat je huur omhoog gaat. En dus heb je, ook als huurder, voordeel door lagere energiekosten.

De subsidieregeling geldt in de provincie Groningen en 3 gemeenten in Noord-Drenthe

De aanpak wordt de komende maanden verder uitgewerkt door betrokken partijen

Deze isolatieaanpak voor woningeigenaren is het resultaat van de samenwerking vanuit gemeenten uit Groningen en Noord-Drenthe, de provincie Groningen en de Rijksoverheid. Zo kunnen woningeigenaren in dit gebied profiteren van een lagere energierekening en wordt energiearmoede verder tegengegaan.

Lees hier het volledige persbericht over de isolatieaanpak in Groningen en Noord-Drenthe.
Meer informatie over deze isolatieaanpak vind je hier.

11 april 2024 Gratis Tegeltaxi rijdt weer vanaf 16 april 11 april 2024 Afkoelen tijdens hittegolven in Vinkhuizen en Hoogkerk 3 april 2024 25 euro korting op een regenton 28 maart 2024 Inkoopactie hybride warmtepompen 27 maart 2024 De Gouden Wortel Nominatie 27 maart 2024 Bezuinig ook met hulp van de energiecoach 22 maart 2024 Groener Groningen door NK Tegelwippen 11 maart 2024 Moesstraat samen in actie voor een groenere buurt 6 maart 2024 Groningers kunnen nu zelf een fleurige geveltuin aanleggen 27 februari 2024 Geef de vogels in je tuin onderdak 19 februari 2024 Help mee aan het afstudeeronderzoek van Surya 19 februari 2024 Verrekte (nuttig die) dieren!