Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Aline Bus 15 augustus 2023

Duurzame Dinsdag #3

Het is Keiweek, dus deze is voor alle studenten die nu luisteren. We hebben een hele toffe studentenactie. Geef je op met je studentenhuis én we sturen een gratis energiecoach naar je toe. Die geeft je handige tips over hoe je met kleine oplossingen toch lekker veel energie én geld kunt besparen. Daardoor kun je weer een extra drankje kopen op Noorderzon. Aanmelden kan hier.

Over Noorderzon gesproken, hét jaarlijkse kunstfestival in het Noorderplantsoen, daar hebben we een leuke samenwerking mee. We hebben onze elektrische bakfietsen uitgeleend en helpen hen om wegwerpplastic te verslaan met onze limited edition ‘wisselbeker’ hardcups. Spot je er één? Deel'm dan even met ons via de socials en tag ons @duurzaamgroningen, vinden we leuk om te zien. Zij doen trouwens ook een hoop op het gebied van verduurzamen. Dat gaat van minder programma boekjes tot goed kijken of internationale artiesten hier een tourtje kunnen maken. En dus ook plastic hardcups hergebruiken. Als bezoeker kun je meehelpen door deze weer in te leveren bij de bar en je afval op te ruimen en te scheiden. Ook op de fiets of te voet komen is natuurlijk harstikke duurzaam.

Over begrippen in Groningen gesproken... de Duurzame Huizendag op 14 oktober. Inmiddels de 7e of 8e editie alweer als ik me niet vergis, met Grunneger Power. Je kunt er woningen van anderen bezoeken; we horen vaak terug dat bezoekers het enorm heeft geholpen om te verduurzamen. Dus wil jij je woning openstellen? Geef je dan op via deze site en voor iedereen die huizen wil bezoeken, zet 14 oktober alvast in je agenda en houd onze socials en nieuwsbrief in de gaten.

Misschien nog even leuk om terug te komen op de oproep van vorige maand. Vorige maand deden we een oproep voor een Duurzame huizenmake-over, waarbij je woonkamer opnieuw wordt ingericht door studenten van het Alfa college onder begeleiding van een prof. En dat gebeurt zo duurzaam mogelijk voor € 500. Gaat dat lukken? Momenteel kiezen we de winnaar en op 15 t/m 19 oktober wordt het uitgezonden op OOG tv.

Voor iedereen in de gemeente hebben we een korting van € 25 op een regenton te besteden bij deelnemende winkels in Groningen, Haren, Middelbert en Meeden. Kijk op de site welke dat zijn. EN we zijn bezig met een heel leuk cadeau voor Groningers die wel een beetje energie kunnen gebruiken… daarover volgende maand meer.

19 maart 2024 Duurzame Dinsdag #8 20 februari 2024 Duurzame Dinsdag #7 19 december 2023 Duurzame Dindsdag #6 17 oktober 2023 Duurzame Dinsdag #5 19 september 2023 Duurzame Dinsdag #4 18 juli 2023 Duurzame Dinsdag #2 20 juni 2023 DUURZAME DINSDAG #1