Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Vraag gratis een geveltuin aan

Heb je geen voortuin, maar wil je wel groen aan je huis en in je straat? Vraag dan een geveltuintje aan.

Niet iedereen heeft een voortuin. Sommige mensen hebben alleen een grijze stoep voor huis. Wil je hier juist meer groen? Vraag dan een geveltuintje bij de gemeente aan. Dat kan gratis. Gevelgroen zorgt voor schaduw op de muur van het huis en zo voor verkoeling op hete zomerdagen. De planten nemen water op en helpen wateroverlast te voorkomen. De planten zijn ook goed voor insecten en vogels en groen aan je huis maakt de straat veel mooier!

Stappenplan
De gemeente Groningen legt de geveltuin aan. Een aantal stenen of tegels langs de muur worden vervangen voor verse aarde. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat er voldoende loopruimte op de stoep overblijft. Plant vervolgens zelf een paar klimplanten, stokrozen, klimrozen, zonnebloemen of andere planten en klaar is je groene geveltuin. Een stappenplan voor de aanleg van een groene gevel of geveltuin vind je op de website van Milieu Centraal.

Jaarbudget voor geveltuinen is op

Het jaarbudget voor het aanleggen van geveltuinen is helaas op. Dit betekent dat je geen aanvraag meer kunt indienen voor 2022. Volgend jaar komt er weer geld beschikbaar!

Wist je dat?

Er zijn in totaal 3110 geveltuintjes in de gemeente aangelegd.