Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Hoe familiebedrijf Kwint maatregelen nam tegen hittestress

In een strategische zet om de impact van hittestress te verminderen, heeft Kwint, een familiebedrijf gespecialiseerd in hijs- en hefmiddelen, in de zomer van 2023 besloten om witte bitumen op het dak van hun pand te laten aanbrengen.

Maatregelen tegen hittestress

Onno Smid, directeur van Kwint, benadrukt dat deze beslissing voortkomt uit de noodzaak om de binnentemperaturen, die bij warm weer soms de 30 graden Celsius aantikken, beheersbaarder te maken.

De keuze voor witte bitumen, een materiaal dat zonlicht reflecteert in plaats van absorbeert, heeft als direct resultaat een koeler dakoppervlak en als gevolg een meer draaglijke werkomgeving. Smid onderstreept dat deze investering niet alleen de directe voordelen van temperatuurregulering met zich meebrengt, maar ook aansluit bij de duurzaamheidsstrategie van Kwint.

De duurzaamheidsvoordelen zijn naast een verminderde behoefte aan airconditioning en ventilatie, ook een aanzienlijke energie- en kostenbesparing. Smid benadrukt dat deze stap past binnen het bredere kader van duurzaam ondernemen van Kwint, waarbij het welzijn van medewerkers en milieubewuste keuzes hand in hand gaan.

Deze strategie plaatst Kwint als een vooruitstrevende speler in zijn branche, met deze innovatieve benadering van hittestress. Het fungeert tevens als een zakelijk voorbeeld voor andere bedrijven die vergelijkbare uitdagingen aangaan en op zoek zijn naar praktische en duurzame oplossingen.