Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Advies over kleine energiebesparende maatregelen

De energiecoach helpt je honderden euro's per jaar te besparen. Met gratis en gemakkelijke oplossingen die je zelfs kunt toepassen als je geen idee hebt waar je moet beginnen. En het mooie, de coach kost je niks.

Click here for English.

De energiecoach is er voor iedereen! Of je nou huurt of koopt.

Dit komt de coach doen:

  • Samen met jou gaat de coach met een checklist, je energierekening en woninggegevens door je woning.
  • Je krijgt inzicht welke apparaten de meeste energie gebruiken.
  • De coach geeft je tips over het plaatsen van tochtstrips, ledlampen, radiatorfolie, brievenbusborstel, deurdrangers en een waterbesparende douchekop.
  • Ook krijg je tips hoe je dingen ánders kunt doen en wat je dat oplevert: van korter douchen tot het (niet) verwarmen van bepaalde ruimten, het belang van ventileren enzovoort.
  • Tips over het verbruik van je witgoed (koelkast, vriezer enz) en de instelling van je CV-installatie komen ook aan bod.
  • En het allerleukste? Het bezoek van de coach kost je niks. Doen dus!

"De radiatorfolie heeft, samen met de andere tips, ervoor gezorgd dat ik verschil zie op mijn energierekening en dat het warmer en comfortabeler aanvoelt in huis."

"Afgelopen winter is de coach bij mij thuis geweest. In een uurtje tijd heeft ze ons energieverbruik in kaart gebracht en een plan met ons bedacht om het verbruik te verlagen. Daarin stond bijvoorbeeld dat gordijnen in de woonkamer de warmte binnen houden. En dat het slim is om regelmatig te ventileren. Ook heb ik de gratis radiatorfolie aangebracht zoals zij het had uitgelegd. Wij zijn heel tevreden over het bezoek van de coach. Tijdens het gesprek was ze aardig, deskundig en enthousiast over hoe ze ons kon helpen. Wij bevelen de energiecoach daarom ook vaak aan bij anderen." (feb. 2023)

De energiecoach uit de wijk

De energiecoach uit de wijk is een vrijwilliger die buurtgenoten helpt bij het energiezuiniger maken van hun woning. De coach uit de wijk heeft een opleiding gevolgd om bewoners persoonlijk te begeleiden bij hun wens om duurzamer te wonen en te leven. Deze energiecoach kent de wijk, de bewoners en de woningen. Bovendien weet de coach wat er speelt in de buurt. Zo krijg je tijdens een bezoek bij jou thuis advies dat bij jou en jouw situatie past. Ook weet de coach uit de wijk welke duurzaamheidsinitiatieven er binnen de wijk actief zijn. Zodat je ook daar terecht kunt voor advies en hulp bij energiezuiniger wonen.

De energiecoach van de gemeente

Ook de energiecoaches van de gemeente hebben een opleiding gevolgd om jou goed te adviseren in het energiezuiniger maken van je huis. Daarnaast heeft deze energiecoach veel kennis van gemeentelijk duurzaamheidsbeleid en acties die de gemeente aanbiedt. Deze coach kan, naast een persoonlijk energieadvies, je ook meer vertellen over hoe je samen met jouw buren in de wijk energie kunt besparen.
In het aanvraagformulier kun je aangeven of je een voorkeur hebt voor een energiecoach uit de wijk of van de gemeente.

Let op: Niet elke wijk heeft vrijwillige energiecoaches. We kunnen daarom niet altijd aan je voorkeur voldoen. Geef je geen voorkeur aan, dan kijken wij wie voor jou beschikbaar is.

Kleine maatregelen

Onze energiecoaches kunnen ook kleine energiebesparende maatregelen direct bij je plaatsen. Deze kleine energiebesparende maatregelen kunnen al zorgen voor een lagere energierekening. Denk hierbij aan:

  • Het plaatsen van tochtstrips of radiatorfolie
  • Het installeren van ledlampen of een waterbesparende douchekop
  • Het aanbrengen van brievenbusborstels of deurdrangers

Na het plaatsen van deze kleine maatregelen voelt je huis net even wat comfortabeler aan. En het mooie? Zowel de coach als de producten kosten je niks

Vraag hier gratis een energiecoach aan!

Vul het formulier in en je ontvangt van ons een bevestiging. We bellen of mailen je daarna voor een afspraak bij jou thuis.

Geef hieronder aan of je een energiecoach, een energieklusser óf een energieadviseur wilt aanvragen. Woon je in een studentenhuis? Noteer dan hieronder het aantal deuren (binnen + buiten), openslaande ramen en meters aan radiatoren in jullie huis.
Graag duidelijk aangeven, bijvoorbeeld via de Gezinsbode, nieuwsbrief gemeente (of andere nieuwsbrief), flyer, informatiebijeenkomst, via iemand anders etc.

Doe je bovenstaande dingen al? En wil je advies over isoleren, zonnepanelen of een warmtepomp?

Bekijk dan het stappenplan van jouw woning om te zien hoe je in logische stappen je huis energiezuinig maakt. Wil je advies over deze grote oplossingen? Vraag dan een energieadviseur aan.

Stappenplan van jouw woning