Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Advies over grote energiebesparende maatregelen

De energieadviseur helpt je om je huis te verduurzamen. Met advies over bijvoorbeeld isoleren, zonnepanelen en warmtepompen. Zodat jij energiezuinig(er) en comfortabeler kunt wonen.

De energieadviseur is er voor particuliere woningeigenaren in de gemeente Groningen.

Dit komt de adviseur doen:

  • Samen met jou gaat de adviseur door je woning om deze in kaart te brengen. Daarbij wordt er onder andere gekeken naar het energieverbruik. De adviseur kan bij lage buiten temperaturen eventueel gebruik maken van warmtebeelden.
  • Jullie bespreken je doel, je wensen en mogelijkheden. Je krijgt advies over wat je concreet kunt doen om jouw huis te verduurzamen
  • De adviseur geeft je advies over het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie en/of een (hybride) warmtepomp.
  • Ook kan de adviseur je tips geven over hoe je dingen ánders kunt doen en welke eenvoudige kleine maatregelen je direct al kunt toepassen. Je kunt hierbij denken aan korter douchen, het (niet) verwarmen van bepaalde ruimten, het belang van ventileren en/of het plaatsen van een brievenbusborstel en radiatorfolie.
  • Wil je meer weten over het aanvragen van subsidies of leningen via de gemeente om je verduurzaming te financieren? Ook daar kan de energieadviseur je bij helpen.
  • En het beste van alles? Het bezoek van de energieadviseur kost je niks. Doen dus!

Combineer zonnepanelen met een groen dak en wateropslag

Als je zonnepanelen op een plat dak wilt plaatsen, dan is dit een handig moment om dit te combineren met beplanting of wateropslag. Hiermee help je de natuur een handje, verminder je hittestress en help je wateroverlast door klimaatverandering te voorkomen. En wist je dat koele zonnepanelen meer stroom opleveren en er vaak extra subsidie mogelijk is? De energieadviseur vertelt je er graag meer over.

Vraag hier gratis een energieadviseur aan!

Vul het formulier in en je ontvangt van ons een bevestiging. Dan bellen we je voor een afspraak.

Geef hieronder aan of je een energiecoach, een energieklusser óf een energieadviseur wilt aanvragen. Woon je in een studentenhuis? Noteer dan hieronder het aantal deuren (binnen + buiten), openslaande ramen en meters aan radiatoren in jullie huis.
Graag duidelijk aangeven, bijvoorbeeld via de Gezinsbode, nieuwsbrief gemeente (of andere nieuwsbrief), flyer, informatiebijeenkomst, via iemand anders etc.

Wil je eerst zelf meer weten over hoe je kunt verduurzamen?

Bekijk dan het stappenplan van jouw woning om te zien hoe je in logische stappen je huis energiezuinig maakt.

Stappenplan van jouw woning