Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 16 oktober 2023

Stem op de F.D. Rooseveltstraat voor ‘het Zonnetje’

De F.D. Rooseveltstraat in de Groningse wijk de Hoorse Meer is genomineerd voor ‘het Zonnetje’. Buurtbewoners hebben hier hun versteende plein vergroend. Stem ook op dit geslaagde initiatief. Dat kan tot uiterlijk vrijdag 20 oktober via de link onderaan dit bericht.

Het Zonnetje is een prijs die de deltacommissaris ieder jaar uitreikt op het Nationaal Deltacongres. De editie 2023 wordt op 9 november in Groningen gehouden. Dit jaar gaat de prijs naar een burgerinitiatief dat een voorbeeld kan zijn voor anderen.

Prachtig
De bewoners aan de F.D. Rooseveltstraat keken uit op een versteend plein, met in het midden één grote boom. Zij misten groen, verkoeling en een prettige plek om samen te komen. Daarom nam Petra de Groot, samen met andere bewoners, het initiatief om het plein te ontstenen en te vergroenen. Ze deden een aanvraag bij de gemeente en werkten samen met onder andere Roelke Nienhuis. Het plein is nu mooi vergroend en het regenwater stroomt naar de bomen en planten, in plaats van naar het riool. Het plein is door het groen een stuk koeler geworden en draagt ook bij aan het voorkomen van wateroverlast. En het ziet er ook nog eens prachtig uit!
Bekijk onderstaande video.

Link om te stemmen
Stemmen op de F.D. Rooseveltstraat kan via deze link. Breng je stem uiterlijk aanstaande vrijdag 20 oktober uit!

Buurtbewoners zijn blij met hun vergroende plein.
23 mei 2024 Nijestee en Straatboer ontstenen voortuinen in Vinkhuizen 22 mei 2024 Manifest Stop Ecocide ondertekend door de gemeente Groningen 15 mei 2024 Witgoedactie helpt 3.500 bewoners naar een lagere energierekening 15 mei 2024 ‘Maai mei niet’: meer bloemen en insecten 7 mei 2024 Tientallen activiteiten tijdens Week van de Biodiversiteit 1 mei 2024 Bewoners Pioenstraat vergroenen hun stoep 26 april 2024 Jongeren plaatsen bloemenmatten in Hoogkerk 25 april 2024 Fleur, kleur en biodiversiteit in Beijum 18 april 2024 Leer hoe je kinderkookworkshops geeft - meld je aan voor de training 18 april 2024 Maai Mei Niet 17 april 2024 Het is voorjaar: vergroen je huis en tuin en ontvang subsidie 17 april 2024 Duurzame dinsdag #9