Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 16 oktober 2023

Stem op de F.D. Rooseveltstraat voor ‘het Zonnetje’

De F.D. Rooseveltstraat in de Groningse wijk de Hoorse Meer is genomineerd voor ‘het Zonnetje’. Buurtbewoners hebben hier hun versteende plein vergroend. Stem ook op dit geslaagde initiatief. Dat kan tot uiterlijk vrijdag 20 oktober via de link onderaan dit bericht.

Het Zonnetje is een prijs die de deltacommissaris ieder jaar uitreikt op het Nationaal Deltacongres. De editie 2023 wordt op 9 november in Groningen gehouden. Dit jaar gaat de prijs naar een burgerinitiatief dat een voorbeeld kan zijn voor anderen.

Prachtig
De bewoners aan de F.D. Rooseveltstraat keken uit op een versteend plein, met in het midden één grote boom. Zij misten groen, verkoeling en een prettige plek om samen te komen. Daarom nam Petra de Groot, samen met andere bewoners, het initiatief om het plein te ontstenen en te vergroenen. Ze deden een aanvraag bij de gemeente en werkten samen met onder andere Roelke Nienhuis. Het plein is nu mooi vergroend en het regenwater stroomt naar de bomen en planten, in plaats van naar het riool. Het plein is door het groen een stuk koeler geworden en draagt ook bij aan het voorkomen van wateroverlast. En het ziet er ook nog eens prachtig uit!
Bekijk onderstaande video.

Link om te stemmen
Stemmen op de F.D. Rooseveltstraat kan via deze link. Breng je stem uiterlijk aanstaande vrijdag 20 oktober uit!

Buurtbewoners zijn blij met hun vergroende plein.
4 december 2023 Johan de Wittstraat groener dan groen 1 december 2023 Bomengroep Grote Markt nu helemaal compleet 27 november 2023 Voor de echte mini-masterchefs 27 november 2023 De toekomst van voedsel: wat ligt er op ons bord? 21 november 2023 Duurzame Dinsdag #6 16 november 2023 Proef met waterdoorlatende bestrating voor bomen Kobaltstraat 15 november 2023 Basisschoolleerlingen planten eerste bomen klimaatbos bij Roodehaan 13 november 2023 Nieuw: videoserie Bomen over Bomen 13 november 2023 B&W willen eigenaren grote percelen zelf regenwater laten opvangen 8 november 2023 De vergroende Nieuwe Sint Jansstraat zaterdag op tv 6 november 2023 Eerste boom van bomengroep Grote Markt geplant 31 oktober 2023 Gemeente ziet vraag naar autodelen groeien en helpt bewoners