Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Laadpaal voor je elektrische auto nodig?

Je elektrische auto moet natuurlijk opgeladen worden. Een kaart met locaties van openbare laadpalen vind je hier. Staat er geen in je buurt? Vraag dan bij de gemeente een laadpaal in jouw buurt aan.

Laadpaal voor je elektrische auto nodig?

In de gemeente Groningen neemt het aantal openbare laadpalen snel toe. In 2025 moet elke inwoner op loopafstand van zijn huis een laadpaal kunnen vinden. Wil je weten waar bij jou in de buurt al een laadpaal staat? Check dan de kaart! Ontbreekt er in jouw buurt een openbare laadpaal? Dan kun je bij de gemeente een aanvraag doen. Let op! In verband met de lange levertijden is er een wachttijd van 6 maanden op deze openbare laadpalen.

Check de kaart met openbare laadpalen (of vraag er een aan)

Zelf een laadpaal kopen

Je kunt natuurlijk ook zelf een laadpaal kopen voor op je oprit of in je garage. Er zijn verschillende modellen. Welke voor jou geschikt is, hangt onder andere af van je auto en de locatie. Op Laadkompas vind je meer informatie.

Laadkompas: alles over het kopen van een laadpaal

Nóg duurzamer: elektrisch rijden op groene energie

Heb je al een eigen laadpaal voor je elektrische auto? Dan ben je extra duurzaam als je groene stroom gebruikt. Bijvoorbeeld via zonnepanelen. Houd rekening met gemiddeld 8 extra panelen om het verbruik van elektrisch rijden te dekken. Deze 8 zonnepanelen kosten ongeveer tussen de 4.000 en 5.000 euro (prijspeil: 2022). Er is geen subsidie op panelen, wel kun je 21% btw terugvragen.

Of stap over op een leverancier van 100% groene stroom. Energie Van Ons levert groene stroom uit je eigen buurt. Deze stroom wordt opgewekt met zonneparken, zonnedaken en windmolens vlak bij je huis. Lokaal opgewekt en lokaal geleverd. En de opbrengsten worden besteed aan duurzame projecten in je eigen buurt!

Energie Van Ons: Jouw streek, jouw stroom

Wist je dat?

Er nu al ruim 1700 openbare laadpalen verspreid over de gemeente staan? En het worden er steeds meer!

Hier zie je waar laadpalen bij jou in de buurt zijn