Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Is een elektrische (bak)fiets of speed pedelec iets voor jou?

Lekker snel fietsen met deze elektrische types. De voordelen van de elektrische fiets, speed pedelec en e-bakfiets

Elektrische fiets

De elektrische fiets is populair. Vooral om grotere afstanden mee te toeren. Maar wist je dat de elektrische fiets ook steeds vaker wordt gebruikt voor het woon-werkverkeer? En dat is niet zo gek.

De voordelen van een e-bike

  • Je trapt er met gemak tot 15 kilometer mee weg, naar je werk en terug naar huis.
  • Je bent tijdens het fietsen lekker buiten én in beweging.
  • Je bent sneller dan met de auto. Groningen geeft fietsers de ruimte, bijvoorbeeld met lekker brede doorfietsroutes. Hierop kom je minder verkeerslichten tegen. En op steeds meer kruispunten krijgen fietsers vanuit alle richtingen tegelijk groen licht. Hierdoor ben je er dus sneller.
  • Je betaalt geen parkeergeld of benzine.
  • Een e-bike stoot maar liefst 97% minder CO2 uit dan een gewone auto.

De elektrische fiets is dus een groen blijvertje!

Daag jezelf uit en test een week lang gratis een elektrische fiets
Ga je meestal met de auto naar je werk, de supermarkt of naar vrienden en familie? Denk dan eens na over een e-bike. Hiermee maak je je vervoer in één klap een stuk duurzamer. Twijfel je of het iets voor je is? Probeer hem dan eens! Groningen Bereikbaar heeft een actie waarbij je een week lang een elektrische fiets mag uitproberen. Gratis! Reserveer je e-bike online en haal hem op bij een fietsenwinkel bij jou in de buurt.

Speed pedelec

Wil je sneller of (veel) verder fietsen: overweeg dan een speed pedelec. Gemotiveerde fietsers trappen woon-werkafstanden van 15 tot 40 kilometer met gemak weg. Goed, razendsnel én veilig. Met een speed pedelec reis je vaak veel sneller dan een auto.

Benieuwd naar de speed pedelec?

Probeer deze dan een week lang gratis uit!

Elektrische bakfiets

Dat is pas handig: een elektrische bakfiets. Vooral gezinnen met jonge kinderen hebben hem al ontdekt. Je kunt er je kinderen in meenemen, maar ook je boodschappen. En dankzij de elektrische ondersteuning rij je er zo op weg.

Zo geeft Groningen fietsers de ruimte

Fietsers krijgen de ruimte in Groningen. Met brede doorfietsroutes rij je soepel en snel van en naar de (binnen)stad. Dat kan al vanuit omliggende dorpen als Zuidhorn, Bedum, Winsum, Leek, Ten Boer, Eelde en Haren. Deze nieuwe fietsroutes zijn goed verlicht, breed en veilig. Hierdoor kunnen ze grote stromen fietsverkeer aan en zijn ze ook geschikt voor snelle e-bikes. In de stad kom je zo min mogelijk verkeerslichten tegen. Op steeds meer kruispunten krijgen fietsers vanuit alle richtingen tegelijk groen licht. Zo hoef je bij een kruispunt als je linksaf gaat, niet twee keer te wachten. En wist je dat je bij sommige verkeerslichten sneller groen krijgt als het regent? Doorfietsen gaat zo nog sneller. Groningen investeert veel in fietspaden en stallingen en dat merk je.

Wist je dat?

60 procent van al het woon-werkverkeer maximaal 15 kilometer aflegt? Dat is een afstand die je goed met de e-bike of speed pedelec kunt doen, in plaats van met de auto.