Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Deelfiets

OV-fiets
Op alle drie treinstations (Groningen, Groningen Noord en Groningen Europapark) kun je een OV-fiets huren. Dit is een gewone fiets. De hoogte van het stuur en het zadel kun je zelf instellen.

Je betaalt € 4,15 per fiets per 24 uur. Het abonnement is gratis. Je hebt alleen een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Heb je een NS Flex-abonnement? Dan hoef je je niet aan te melden voor het OV-fiets-abonnement.

Meld je gratis aan voor het OV-fiets-abonnement

TIP

Gebruik ‘Too good to go’! Met deze app kun je heerlijke producten krijgen die lokale ondernemers aan het einde van de dag overhouden. Hiermee voorkom je verspilling en krijg je een verrassing tegen een lage prijs.

Voedsel redden? Klik hier

Elektrische deelfiets

Nog makkelijker dan een deelfiets is een elektrische deelfiets. In Groningen bieden Bolt en GO Sharing elektrische deelfietsen aan. Deze fietsen kun je op ieder moment gebruiken. Je huurt ze tegen een betaalbaar tarief via de apps van de aanbieders. In deze apps staat vermeld waar je de deelfietsen wel en niet mag parkeren.

Voordelen deelfietsen

• Gemak: het huren van een deelfiets gaat makkelijk en snel. Zo heb je meer keuzes om je reis duurzaam te maken.
• Betalen bij gebruik: je betaalt alleen voor het gebruik. Je kunt dus af en toe gebruik maken van een elektrische fiets zonder dat je deze zelf aan hoeft te schaffen. Je betaalt ook geen onderhoudskosten en verzekeringskosten.
• Duurzaam: op een elektrische deelfiets is het gemakkelijker om een langere afstand af te leggen dan op een gewone fiets. Zo is de elektrische deelfiets een serieus alternatief voor korte autoritten.

Hoe werkt het?

  • Download de app van Bolt of GO Sharing
  • Maak een account aan en koppel je betaalgegevens
  • Vind een deelfiets en start je rit
Download de app van Bolt Download de app van GO sharing

Neem een abonnement op een deelauto

In Groningen zijn er al ongeveer 6.000 mensen die regelmatig een deelauto gebruiken. Aanbieders zijn bedrijven als GreenWheels, MyWheels en EasyDriving. Een deelauto gebruik je alleen wanneer je hem nodig hebt. Je betaalt dan per rit. Dit is een duurzaam en voordelig alternatief voor je eigen (tweede) auto, zeker als je deze niet dagelijks gebruikt. Je bent nog duurzamer bezig als je voor een elektrische deelauto kiest.

Greenwheels heeft zo'n 64 auto's (en stijgend) verdeeld over de stad Groningen en in Haren staan Samen met een buurtinitiatief zorgen zij voor autodelen MyWheels, met zo'n 54 (en stijgend) auto's in de stad Groningen