Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Excursie

Fietstocht langs de Hunze

Komt de Hunze terug in de stad? Fiets mee langs het water en ontdek hoe belangrijk de Hunze is voor de biodiversiteit en klimaatadaptatie.

De gemeente Groningen heeft de ambitie om de Hunze weer terug te brengen in stedelijk gebied. Daarvoor is het ontwikkelkader ‘Groningen stad aan de Hunze’ vastgesteld door de raad. Met het herstellen van de oude Hunzeloop brengen we niet alleen een historische structuur terug in de gehele stad, ook en vooral dragen we bij aan de opgaven anno nu: we versterken de biodiversiteit, vangen overtallig regenwater op, bieden een koelteplek tijdens hitte, zorgen voor een recreatieve route dwars door de stad en een belangrijke identiteitsdrager van de openbare ruimte.

 Tijdens deze fietstocht laten we zien waar het allemaal begon; in de Hunzezone. In dit kleine gebied, ingeklemd tussen bedrijventerreinen, stroomt nog een oud stukje Hunze. Hier kun je nog goed het verhaal van het landschap vertellen. De Hunzezone vormt een belangrijke verbinding tussen stad en platteland. Niet alleen voor de mens, maar ook voor de natuur. De Hunzezone is een belangrijke inspiratiebron geweest bij het maken van het ontwikkelkader.

Neem je eigen fiets mee.

Meld je aan

Fietstocht langs de Hunze

Woonschepenhaven – bushalte aan Sint Petersburgweg
Woensdag 22 mei 2024
16:00 - 17:30 uur

Meer activiteiten

Alle activiteiten
24 mei 2024 Planten en dieren inventariseren 25 mei 2024 Kinderen ontmoeten de biodiversiteit en kunnen knutselen 25 mei 2024 De rijke biodiversiteit van het Gorecht