Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Fotografie

Planten en dieren inventariseren

Help mee planten en dieren in kaart te brengen. Fotografeer ze tijdens BioBlitz gemeente Groningen.

Tijdens de BioBlitz Groningen brengen we met z’n allen zoveel mogelijk planten- en diersoorten in kaart. Daarmee krijgen we veel meer zicht op welke soorten voor komen in de gemeente Groningen. Gedurende de periode van de week van de biodiversiteit kun je van 22 tot en met 25 mei in je vrije tijd en op eigen gemak foto’s maken van planten en dieren en deze toevoegen op de website van waarneming.nl.
Help jij mee om minimaal 1.000 soorten in kaart te brengen tijdens de BioBlitz Groningen?

Meedoen aan de Bioblitz
De app ObsIdentify brengt al je waarnemingen samen. Zo komen we veel meer te weten over de natuur. Daarnaast helpt de app je ook met het leren kennen en herkennen van de natuur in één klik: neem de foto van een wild dier of plant en kom te weten wat het is.
Om jouw waarnemingen te kunnen vastleggen tijdens de week van de biodiversiteit zal je een account moeten aanmaken. Alle waarnemingen die je doet in de gemeente Groningen tussen woensdag 22 mei uur en zaterdag 25 mei uur tellen automatisch mee met de “ Bioblitz”.

Hoe maak je een account aan?
Volg de onderstaande stappen om je waarnemingen te registreren.

 1. Ga naar de Appstore of xxx op je mobiele telefoon en download daar de app ObsIdentify.
 2. Na het downloaden van de app open je de app en ga je naar de middelste knop “Dashboard”. Klik op de blauwe knop Log in.
 3. Als je al een account hebt bij waarneming.nl, dan kun je met die gegevens ook inloggen in deze app. Heb je nog geen account? Maak er dan eentje aan via de knop “Geen Account”.
 4. Vul de gegevens in en druk op de knop “Maak account aan”.
 5. Je ontvangt een instructiemail op het emailaccount dat je hebt opgevoerd bij het aanmaken van een account. Bevestig het aanmaken van je account via de knop in de email.
 6. Je kunt nu waarnemingen invoeren.

Hoe maak ik een waarneming in de app?

 1. Klik in de balk onderaan je mobiele telefoon op de knop Identificeer
 2. Je kunt nu een foto maken of een al gemaakte foto uploaden. Wil je een foto maken, klik dan op de pictogram van de Camera aan de linkerkant van het vlak. De camera opent zich dan. Wil je een al gemaakte foto uploaden, klik dan op het rechter pictogram. Waarschijnlijk moet je nog toestemming geven tot folder waar al je gemaakte foto’s staan.
 3. Maak of upload de foto en klik daarna op de blauwe knop “Identificeer”.
 4. De app geeft een indicatie van de soort die je hebt gefotografeerd. Je kunt de foto nog aanpassen voor een scherpere zodat de indicatie zekerder is. Ben je tevreden met het resultaat, druk dan op de knop “Upload”. Je hebt je waarneming gedaan.
 5. Op naar de volgende waarneming!

Wil je alle waarnemingen in Groningen tijdens de Bioblitz bekijken? Dan kun je terecht op deze website: BioBlitz Bioblitz Gemeente Groningen - Waarneming.nl

Planten en dieren inventariseren

Gemeente Groningen
Vrijdag 24 mei 2024
00:00 - 00:00 uur

Meer activiteiten

Alle activiteiten
23 mei 2024 Planten en dieren inventariseren 25 mei 2024 Kom meer te weten over de Gemeentelijke Ecologische Structuur 24 mei 2024 Biodiversiteit en eiwittransitie in Groningen