Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Excursie

De verhalen van park Groenestein

Een erfgoedspecialist neemt je mee op reis door park Groenestein. Kom te weten welke indrukwekkende verhalen dit park te vertellen heeft over de ontwikkeling van groen in de stad.

Hoe kijken we naar groen in de stad en op welke manier maken we er gebruik van? Welke ontwikkeling hebben we hierin doorgemaakt? Gemeentelijke erfgoedspecialist Sofia neemt je mee op reis door park Groenestein en laat zien welke indrukwekkende verhalen dit park hierover te vertellen heeft. De relatie tussen erfgoed en biodiversiteit komt ook aan bod.

Park Groenestein ligt midden in de wijk Helpman. Het dateert uit 1871 in zijn huidige vorm, maar is waarschijnlijk al bewoond geweest voor 1600. Het heeft een enorme transformatie doorgemaakt. Van een boerenplaats naar een privétuin met een strakke, geometrische indeling en daarna een buitenplaats met exotische beplanting. In 1958 werd het eigendom van de gemeente Groningen en is het omgetoverd tot openbaar wandelpark. Als je weet waar je moet kijken, en dat weet Sofia, dan kun je nog originele elementen uit de 17e eeuw terugvinden in dit rijksmonument.

Meld je aan

De verhalen van park Groenestein

Verzamelen bij Buurt en Speeltuinvereniging Helpman Oost, Groenesteinlaan 16
Donderdag 23 mei 2024
16:00 - 17:30 uur

Meer activiteiten

Alle activiteiten
23 mei 2024 Praat mee over het Orionpark en omgeving Eenhoornstraat 25 mei 2024 Kom meer te weten over de Gemeentelijke Ecologische Structuur 22 mei 2024 Kinderen ontmoeten de biodiversiteit en kunnen knutselen