Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Excursie

De rijke biodiversiteit van het Gorecht

Een ecoloog vertelt tijdens een fietsexcursie de verhalen van het oude landschap van het Gorecht. Leer ook de biodiversiteit herkennen in het gebied.

Op de uitloper van de Hondsrug ligt een prachtig oud landschap: het Gorecht. Langgeleden gevormd onder invloed van de ijstijden herbergt het gebied bijzondere verhalen over het landschap en een grote rijkdom aan soorten bomen en struiken, vogels, bijen en andere insecten.

Maar dan moet je de verhalen kennen en de biodiversiteit herkennen. Irene Lantman, ecoloog bij Landschapsbeheer Groningen, is daarvoor graag jouw gids. Zij vertelt je in een fietsexcursie over de historie van het landschap, de waarde van houtwallen, hagen en elzensingels, over oude bomen in het gebied, over poelen en pingo’s en uiteraard over de vele natuurwaarden die in het Gorecht te vinden zijn. Irene bespreekt vragen in de groep: hoe gaan we in de toekomst om met dit fantastische gebied, hoe dragen we er zorg voor dat landbouw en natuur samengaan en hoe gaan we het beheren? Er is uiteraard gelegenheid jouw vragen te stellen!

De route gaat van Haren naar Glimmen en Onnen en is in totaal ongeveer 13 kilometer.

Neem je eigen fiets mee.

Meld je aan

De rijke biodiversiteit van het Gorecht

De Biotoop, Kerklaan 30, 9751 NN Haren
Zaterdag 25 mei 2024
14:00 - 16:00 uur

Meer activiteiten

Alle activiteiten
25 mei 2024 Biodiversiteit op de zelfoogsttuin Biotoop 24 mei 2024 Fietsexcursie Natuurerven en Biodiversiteit 22 mei 2024 Kinderen ontmoeten de biodiversiteit en kunnen knutselen